Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Alter.Ego2

21. 1. 2009 15:05
Váš dotaz

Ptáte se, "na kolik musí být člověk černý, aby nemohl být americkým prezidentem, možná by bylo lepší ho před tím trochu vybělit? Jakou to má souvislost s jeho schopnostmi, rozhledem, charismatem a původem?" 

Považujete to (i když nevím, co přesně)za "přesný projev ryzího rasistického myšlení." Já za totéž považuji to, že ze všech stran slyším a čtu, že jde o prvního černého, resp. afroamerického prezidenta. Jednak to není pravda (viz níže sprav), jednak se ptám, proč tolik komentátorů vč. Vás neustále považuje za nezbytné se tím vůbec zabývat a zdůrazňovat to?

Také si myslím, že problém není v tom, na co se ptáte, tj. na kolik musí být člověk černý. Naopak - Obama je ve skutečnosti černý málo a označení za prvního černého prezidenta použil jen jako PR, které mu otevřelo cestu k hlasům černých rasistů (viz Meescha níže), kteří míšence mají stejně "rádi", jako bělochy.

0 0
možnosti

hedlik

21. 1. 2009 16:27
Re: Váš dotaz

:-© a David Černý je "Č/černý" dost?...vy jste opravdu prase...

0 0
možnosti

sprav

21. 1. 2009 14:25
Musím se také vyjádřit...

Vyjádření moje a dalších lidí ohledně toho, že B.Obama NENÍ ČERNOCH je pouze obranou na tendenční články médií, že B.Obama JE ČERNOCH. My na věty typu "provní afroameričan prezidnetem USA" říkáme pouze holou skutečnost prokazatelnou bez jakýkoliv rasových předsudků - ŽE TOTO TVRZENÍ MÉDIÍ NENÍ PRAVDA. Nějaké filofické výlety "jak by musel být černý, aby byl černoch" apod. k tomu nemají žádný vliv.

B.Obama je v prvé řadě američan, v druhé řadě je Hawaian, protože tam se narodil /nebudu se pozastavovat nad dosud nepodloženými informacemi, že tomu tak nebylo/ a ve třetí řadě je míšenec. Tedy je stejně tzv. afroameričan, jako tzv. běloch. A pokud se bude dělat jeho genalogii, tak se vsadím, že tzv. afroamerického původu bude rozhodně méně než původu tzv. bělošského.;-D

0 0
možnosti

sprav

21. 1. 2009 14:25
Musím se také vyjádřit...II.

Jak chcete jít daleko za tím, zda je někdo afroameričan. zrovna včera dávali CSI Miami, kde byl blonďák s modrýma očima a světlou pletí, který dle DNA zjistil, že je z 1/16 indián určitého kmene, tedy jeden z jeho praprarodičů byl indiánský míšenec, tedy měl právo na příjem zisků z indiánského kasína a nemusel tedy moc pracovat.

TEDY V PRVÉ ŘADĚ RASOVÉ DŮVODY PŘEDKLÁDAJÍ TI, KDŽ ŘÍKAJÍ (PÍŠÍ), ŽE B.OBAMA JE AFROAMERIČAN NEBO TÉŽ ČERNOCH.

A mě osobně by zajímal genom mnohých lidí, zejména obhájců určitých tezí - takových nebo makových, protože například v čechách vyhledat 100% původního čecha je zhola nemožné.

0 0
možnosti

windystreet

21. 1. 2009 14:17
Kdo ridi Ameriku a kasparka Obamu

http://www.youtube.com/watch?v=vVLK_54sEj8

0 0
možnosti

Doktor.bota

21. 1. 2009 11:39
..

autore, četl jsem asi tři vaše články, a všechny tři byly tak černobílé, tak tendenční...Váš ideální stát izrael tak jak ho vykreslujete, neexistuje. to jste nikdy neslyšel o sporech mezi aškenazim a sefardim? nikdy jste neslyšel stížnosti orientálních a afrických židů na to, že s nimi evropští židé nejednají jako se sobě rovnými? že např. hudba orientálních židů (podobná arabské) je tzv. "bílými" židy odmítána jako primitivní? izrael a izraelci se potýkají s rasovými předsudky stejně jako jiné země, kde se mísí různé kultury. a žid z berlína není totéž, co žid z teheránu.

0 0
možnosti

vdanicek

21. 1. 2009 17:08
Nemate pravdu, proste je to jinak. Mel byste pravdu pred 40

:-)

0 0
možnosti

Meescha

21. 1. 2009 9:51
Pane Daníčku, nepochopil jste tu námitku

V USA už pomalu neexistuje bělošský rasismus, ale velmi silně zakotvený černošský rasismus. To potvrzuje i těch 95% hlasů černošského obyvatelstva pro Obamu a vyvolávání nových M.L. Kingů (což sám o sobě nebyl žádná morální osoba, ale uměl si osvojit cizí myšlenky a dobře je prodat). Mimochodem, co takhle napsat článek o pozitivní diskriminaci, což je dle mého názoru zhoubný přístup k rovnoprávnosti (de facto rovnoprávnost ruší)?

0 0
možnosti

vdanicek

21. 1. 2009 17:09
s tim souhlasim, o tom pise pan Jakl.

0 0
možnosti

pedol

21. 1. 2009 1:13
relevantní názor

“Rozdíl mezi statistickým rasistou a rasistou je velký. Rasista opovrhuje každým příslušníkem pro něj méněcenné rasy či národa. Dívá se třeba na černocha jako na psa, i kdyby před ním stál sám Duke Ellington, Jess Owens nebo Carl Lewis. Statistický rasista se však klaní všem velikánům a uznává všechny slušné lidi bez rozdílu rasy. Obdivuje se tudíž i černým Armstrongům, Johnsonům, Burelům a tisícům černých lékařů , fyziků , jazzmanů , sportovců i prostých poctivých lidí. Nemůže však přehlédnout, že za nimi se skrývá statisticky mnohonásobně vyšší počet flinků , budižkničemů , lenochů , zevlounů , zlodějů , vyžírků , vychcánků a lhářů , než je tomu v průměru u bílé rasy. (Totéž platí i o cikánech, arabech atd.). Mezi bílými jsou samozřejmě také vrahové, zloději, podvodníci a lenoši, ale u nich je statisticky vyjádřený poměr mezi těmito grázly a tzv. slušnými lidmi (anstandige Leute, decent people) mnohonásobně nižší.

0 0
možnosti

pedol

21. 1. 2009 1:16
Re: relevantní názor

Obhájci a zastánci cikánů , černochů atd.argumentují´ tím, že jejich problém spočívá v zaostalejší civilizaci a vzdělání. Tím to ale není. Oni mají tu lenost, která plodí další neřesti, vrozenou (statisticky). Vždyť jak si vysvětlit, že po staletích jejich soužití s bílým člověkem je dodnes o hrůzu procházet černošskými a portorikánskými čtvrtěmi v amerických velkoměstech či cikánskými ulicemi u nás? Mám-li v pytlíku devatenáct modrých kuliček a jednu červenou, pak těměř s určitostí (vyplývající

ze statistického počtu pravděpodobnosti) z něj namátkou vytáhnu modrou. A se stejnou určitostí, mám-li do Firmy přijmout cikána nebo Portorikánce, příjímám flinka, šlendriána a potenciálního zloděje, a to bez ohledu na to, že mezi nimi existují olymp. vítězi a nositelé Nobelových cen – bohužel ve

statisticky zanedbatelné menšině…“ J.Hausmann: Nahota feminizmu

J.Hausmann: Nahota feminizmu

0 0
možnosti

MarekLucin@seznam.cz

20. 1. 2009 23:00
???

O čem vlastně byl tenhle naprosto zbytečný článek?

0 0
možnosti

MarekLucin@seznam.cz

20. 1. 2009 23:02
Re: ???

Toto je naprosto přesné a výstižné, děkuji opeth : ja myslim, ze barvu pleti resi hlavne lide co jsou povrchni a nemaji co jineho na praci (tim nemyslim vas). Reseni barvy pleti je povrchni zaskatulkovani cloveka. Pokud je vsak clovek normalni, podnikavy, aktivni, dospely, chce neceho dosahnout, a obklopuje se lidmi, se kterymi mu to pujde snadneji, tak barva pleti, oci, vlasu, je to posledni na co kouka. Clovek ktery resi barvu pleti neni pro me clovekem, se kterym to pujde snadneji a tak si ho nevyberu. Jsem omnoho mladsi nez vy a rasismus skutecne neresim, protoze se s nim ani nesetkavam, asi chodim na ta spravna mista. Nicmene chapu, ze vy jste zazil dobu, kdy barva pleti o necem rozhodovala. Ale dnes psat o tom ze obama je cernoch, to je jako psat o tom ze Beckham je anglican...

0 0
možnosti

krtkoun

20. 1. 2009 21:16
byl bych spokojeny a daleko klidnejsi

0 0
možnosti

krtkoun

20. 1. 2009 21:18
Re: byl bych spokojeny a daleko klidnejsi

kdyby  v bilem dome sedel Colin Powell - tam vim presne co od neho muzu cekat , je to kvalitni clovek a presto je mi uplne jedno jakou ma barvu pleti... tento Husein Obama bude problem... kez bych se mylil...Rv

0 0
možnosti

forhend

20. 1. 2009 21:15
A znovu, kdybych měl možnost nevolil bych Obamu, volil bych

???

0 0
možnosti

agu

20. 1. 2009 18:56
je jedno jestli je cerny nebo bily

zije za neprustrelnym sklem. my nemuzeme chapat jeho a on nas.

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.