Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano. MZ "Byl zvolen vůlí lidu a je a bude, přes mé výhrady, prezidentem po celou dobu svého vládnutí." Přesnější je vůlí cca 33 % oprávněných voličů, nikoliv všeho_lidu.

Ano. To však nikoho nezbavuje práva jeho chování na trůnu (a on se na tom trůnu vidí) hodnotit. I když jak hodnotit vládnutí příšerné, výhradně sebestředné, populistické. Jak posoudit, zda jeho příklon k nedemokratickým režimům je řízený, vynucený, nebo jen odráží jeho diktátorské choutky?

Jak hodnotit pomateného stařečka, motajícího se mezi pózujícími politiky ve snaze, aby si s nimi potřásl rukou a ani plně nechápajícího, proč se ho pořadatelé snaží přesvědčit, že má zaujmout své místo?

Proč chápat vulgárního člověka, který pro své oponenty má jen nelichotivé výrazy, od "mírného" blbečka přes hlupáky, psychopaty, lidé vhodné pro psychiatrickou léčebnu, nikdy však reálný argument?

Jak je možno respektovat politika, pro nějž jsou kritizující novináři stokou?

4 2
možnosti

Pokud to bylo opravdu 33% opravnenych volicu je to sice na povazenou, aleporad to preci jen neni s narodem tak spatne a vlastne to nejak odpovida gaussove krivce.

3 0
možnosti

Samozrejme velka.karma. mam na tablet velke prsty.

3 0
možnosti

Neznat Hutku znamená adorovat normalizaci. Vážený autore, zkuste třeba písničku Proč. Proč jezdí kozák na koni ..... Nebo Litvínov. A nebo pro lepší náladu Cizinci. A pak pište.

3 1
možnosti

Měli jsme ho rádi od jeho první desky Stůj břízo zelená, která ještě nebyla protestní.:-)

1 1
možnosti

To je článek, jako by vypadl z Rudého práva.

6 6
možnosti

Vždyť to myšlení je jím ovlivněné.

2 1
možnosti

J56i62ř40í 22J69a77n83d12a

4. 8. 2018 23:17

V lidech jako je Hutka předlistopadový režim vyvolal planou iluzi, "kde by byli, kdyby nebylo bolševika". Tihle lidé v roce 89 uvěřili tomu, že teď ONI vystřídají všechny ty "prorežimní" umělce, kteří se hřáli na výsluní. Všechny ty Davidy, Gotty, Vondráčkové, atd.

I já kdysi v 70. letech chodil na Hutku, ale byl v tom jen politický motiv, nic víc tam nebylo. Prostě byl v nemilosti, tak se patřilo na něho chodit.

Pak padla vláda jedné strany, Hutka zahrál párkrát na náměstí a tím to skončilo. Nikdo už neměl důvod Hutku poslouchat, nebo dokonce zajít na jeho koncert. Prostě skončila jedna éra.

Tito lidé pak nemohli pochopit, jak to, že nejsou na výsluní.

22 3
možnosti

Naprosto přesně. Přitom "popíci" skutečně po revoluci na pár let vyklidili pole, takže lidé, co něco uměli, jako Mišík nebo Michal Prokop, se vrátili na výsluní.

Hutka neměl šanci, protože má talentu a umu asi tolik, jako průměrný táborákový bard.

Popíkům podle mne pomohla móda muzikálů, pak už to zase ovládli. Michal David se restartoval po Naganu, pamatuji se, jak bleskově složil nějakou šílenou oslavnou odrhovačku a trdlákoval se samohrajkami na pódiu na Staromáku.

9 2
možnosti

Všichni tam musíme. Znal jsem jednoho Huťku, nebo dva? Tenista, jestli se nepletu..

4 0
možnosti

Ja znal dokonce i jednoho Husaka, nebo dva. Zadnej z nich za vzominku nestoji.

3 1
možnosti

To máte tak:

Giuseppe Verdi, Johann Strauss, Antonín Dvořák nebo Petr Iljič Čajkovskij se dokázali prosadit vlastním nezpochynitelným kumštem. To byli opravdoví géniové. Proto nic takového psát nemuseli.

Jim však Hutka nesahá ani po kotníky, ale rád by se prosadil jako oni.

A tak se prosazuje sprosťárnami.

Chudáček, co má dělat, když v něm ta touhla je, ale ve srovnání s nimi je to žáček třetí B?

9 1
možnosti
Foto

8-o To je jako srovnávat Zemana s Georgem Washingtonem.

7 2
možnosti

Mě ani nepobuřuje že Hutka zpívá o Zemanovi to co zpívá. Mě "pobuřuje" jak to co dělá neumí. Neumí složit melodii, neumí napsat text. Plivanec na Zemana by se dal zkomponovat teda dovedněji, to ať se na mě nikdo nezlobí. Ale ono to tak bylo v podstatě u všech Hutkových písní.

17 1
možnosti

Neumí složit melodii, neumí napsat text...

a přesto jeho Náměšť v listopadu ́89 zpívala celá Letná a po Letné plné stadiony při Hutkových koncertech.

4 7
možnosti
Foto

Marná snaha napsat v životě konečně nějaký šlágr se opět minula účinkem a zapšklý bard se stane ještě zapšklejším Rv

14 0
možnosti

Písničkáři neprodukují šlágry. ;-D

7 3
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.