Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

El Cid

23. 7. 2009 13:34
skoda

...skoda, ze nekdo jako vy neni ve vrcholne politice. Ceska politika je jen o tom, sehnat hlasy a udrzet se co nejdele. Nejhorsi na tom je to, ze obcane to podporuji. A jde to videt i v diskusi. Je to jedna z veci, kterou cesi ovladaji dobre - stoji v sra..ach a rikaji, ze je to cokolada. Vsechno je to dopad 20. stol. pro nasi vlast...uz jsme si zvykli, ze nase neni...

0 0
možnosti
M

Marat2009

23. 7. 2009 10:51
Samozřejmě, že jsme se s USA dohodli..

Pane SID09,

 souhlasím, je to tak. Pokud bude radar pro kontrolu Iránu potřeba, samozřejmě bude stát tam, kde to bude nejvýhodnější (mapa) a postaví se bleskově s pomocí Ruska. A jak jsem to už napsal, existuje už dnes neformální strategická koalice - Západ - zhruba -(Spojené státy, Kanada, EU,  Austrálie,  Izrael)  a Rusko.

 Jsou to státy, které spojuje -  v určitém intervalu - společná civilizace (kultura, dějiny, společné varianty náboženství, částečně i politické zřízení.).  Proti  XYZ nepřátelům, kteří jsou na obzoru dnes, ale i proti dalším,  kteří se objeví v budoucnosti. Co např. Pákistán?

 

Závěr - Západ nikdy nemůže připustit zničení Ruska, platilo to v minulosti, v současnosti, bude to platit v budoucnosti - a Rusko nemůže připustit zničení Západu!!

0 0
možnosti
ZK

SID09

24. 7. 2009 7:58
Re: Samozřejmě, že jsme se s USA dohodli..

Já proti tomu v zásadě nic nenamítám. Kdykoliv se západ  pokusil o zničení Ruska, zjistil, že toho nedosáhne a zlou se potázal. Nebudu to tady rozebírat, protože je to spíš na jinou a mnohem vášnivější diskuzi.  Stejně tak Rusko bude Západ potřebovat zejména jako odbytiště svých surovin.  Prostě a jednoduše Rusko není pro Západ nepřítel. Nepřítelem je skutečně ono nejmenované militantní náboženství, včetně toho Pákistánu. Mezi námi -  říkal mi  jeden major Bundeswehru už před víc rokem - který se těm našim vášním kolem radaru smál a tvrdil zcela otevřeně, že u nás žádný radar stát nemůže - že s tím západní státy NATO nikdy nevysloví souhlas a strašně se divil našim rusobijeckým snahám. Prostě svět se mění a odsunutý Sudeťák má Ruského turistu mnohem raději, než tureckého souseda.!!

 

0 0
možnosti
M

Marat2009

22. 7. 2009 19:39
Odkud víte,

pane Daníčku,

cituji "že  opozice vráží nůž do zad obyvatelům, tím, že z nich znovu dělá ruské vazaly, nedivte se, že se dohodne Putin s Obamou. Sami jste dali Putinovi legitimaci jednat. On se vás pane Paroubku, ptát nebude. Vy jeho ano.  Protože vy se cítíte a chováte jako jeho poddaný a ne jako hrdý představitel, hrdého národa.

Pamatujte. Otrokem je ten, kdo se cítí otrokem. To je o vás pane Paroubku."

Vážně si myslíte, co tu říkate? Radar - ten je mimo hru, a když půjde do tuhého... Rusko a Spojené štáty to potáhnou znovu za jeden provaz. Viz dohoda, že Rusko dovolí Americkým letadlům příme přelety a dodávky vojskům v Avganistaně. A když to bude nutné, tak tam Rusko vyšle i svoji armádu! Nebo si myslíte, že připustí, aby se tam k moci dostali fanatici?Ve světových válkach byly obě státy na jedné straně.

 A v případě vzniku státu Izrael byla situace stejná. Dodávky zbraní pro Izrael v roce 1948 z ČSR byly se souhlasem Ruska, když se Izrael v 1948 roku ubránil, šlo o jinou otázku. 

0 0
možnosti
M

Marat2009

22. 7. 2009 22:54
Oprava.

Afghanistan...pochopitelně.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

20. 7. 2009 23:05
Díky

Pohled zvenčí se cení (když je alespoň trochu fundovaný). Ale Kateřina Proletářka mne rozesmála. R^:-)

0 0
možnosti
RR

rezjir

20. 7. 2009 23:01
Odkud víte,

jakým způsobem se Paroubek bavil s Putinem o radaru?

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

20. 7. 2009 23:06
Re: Odkud víte,

vyžvanil to na sebe v ruském rádiu.

0 0
možnosti
VT

Věra Tydlitátová

20. 7. 2009 22:39
Pane Daníčku

Díky, píšete výborně a máte pravdu. Buďte rád, že nežijete tady v tom kocourkově, je to nejen únavné, ale i ponižující. Jen netuším, kam tohle povede, asi to nebude nic moc...:-)

Věra Tydlitátová

0 0
možnosti
HN

handour

20. 7. 2009 23:11
Re: Pane Daníčku

Dobrý večer, ráda Vás vidím:-) Pořád nevím proč jste odešla a celkem mě to mrzí, protože jsem si vždycky říkala, když to ona může vydržet...no a já jsem tu pořád... ale jen díky čtyřiceti loupežníkům, který za sebou mám;-D;-).

Píšete někde jinde? Nebo máte své stránky?

Hana Novotná

0 0
možnosti
T

tromi

20. 7. 2009 22:37
asi by stálo za to

starostovi Jeruzaléma připomenout, že kdyby si američtí prizidenti hleděli svého, což evidentně měli, tak by už dávno žádný Izrael neexistoval

0 0
možnosti
HN

handour

20. 7. 2009 22:25
Klesáme, stoupáme...

a já na horský dráze vždycky zvracím....;-(

Vláďo, vidíte to z venku líp než my tady...ale k čemu to je, že?

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.