Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

majklos

18. 7. 2009 11:59
Je to o také národní hrdosti

ale u nás slovo " národ " je povážováno za za vulgární . A nedjebože že někdo řekně že je hrdý na svou vlast.. to už je přinejmenším neonacista.. no  a z toho postoje pramení naše sebevědomí a vystupování vůči ostatním státům...

0 0
možnosti
J

jenomselskyrozum

18. 7. 2009 11:58
s velkou

casti Vaseho clanku lze souhlasit. Ovsem s temi dvemi ceskami v Chorvatsku jste prestrelil. Nezlobte se na me, ale kdyz dve opile, namyslene cuzy napadnou policistu....no z meho pohledu dostali nalozeno jeste moc malo. Takovy lide delaji cechum v zahranici spise ostudu a neni na miste se jich zastavat. :-P

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

18. 7. 2009 11:04
V noui poznáš opravdového přítele

Češi, kteří již léta vedou osamělý boj za to, aby 2 členové EU, Rumunsko a Bulharsko, nebyli nuceni k vízovému styku s Kanadou, dnes ve svém boji získali spojence. Jsou to kanadští Rómové, kteří rovnou podávají žalobu na kanadské politiky, úmyslně diskriminující jiné národy. Je příznačné, že jako tolikrát v historii nám pomoc nepřichází z proradného Západu, ale od lidí nám nejbližších. Po skonu SSSR máme opět přítele nejvěrnějšího, na kterého můžeme spolehnout. Je to také potvrzení toho, že Češi volili dobře, když vybírali svého nástupce ve spravování této líbezné krajiny v srdci Evropy, poté, když ji převzali od Keltů, a ubránili ji před německými přivandrovalci. Moudrost našich dědů a otců  a veliké strany se opět projevila. Buďme rádi, že budoucnost Bohémie je v dobrých rukou.

0 0
možnosti
K

Kru.El

18. 7. 2009 10:57
Víza pro Romy?

Ehm, Romů se do ČR vrací poměrně málo, většinou nejsou zklamaní...

Kanada dále nezavedla víza kvůli českým Romům a jejich údajnému zneužívání sociálního systému, to je mylná představa. Prvotní imupls vyšel z imigračních úřadů, které byly přehlceny žádostmi o azyl, ne od úřadů vydávajících sociální podporu. Smysl je pak spíše regulační, i Romové víza dostanou, jenom nebudou chodit v takových vlnách. Krom Česka byla zavedena víza kupříkladu i Mexiku, nejedná se tedy ani o jednostrané opatření vůči nám.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

18. 7. 2009 11:02
Re: Víza pro Romy?

Nejenom Mexiku, všiml si někdo, že Rumunsko a Bulharsk, (oba státy jsou členy EU) mají vízovou povinnost s Kanadou již několik let. Všiml si toho někdo v Čechách. Všiml si toho pan Daníček? Kanada jedná tak, jak by jednala každá jiná země.

0 0
možnosti
JP

MoMo1000

18. 7. 2009 9:37
Článek se mi líbí, ale...

Jako všechno to má své ALE... Tak nějak se obávám, že ta pověstná chyba bude na obou stranách, resp. všech stranách (ČR-Kanada, případně i ČR-Kanada-EU)... No a prakticky řečeno sám teda nevěřím, že by EU něco plošně zavedla pro Kanadu... Jsme bývalá komunistická země (sice už 20 let máme demokracii, ale to náš obrázek nemění) s nevelkým významem a rozhádanými politiky (bohužel :-( )...

0 0
možnosti
VD

vdanicek

18. 7. 2009 9:39
Re: Článek se mi líbí, ale...

Prisel cas to zmenit:-)[>-]

0 0
možnosti
BH

BoboHml

18. 7. 2009 9:33
.

R^

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

18. 7. 2009 9:26
Dilentatismus

Zavedn viza pro Kanadu je v první řadě neschopnost české diplomacie a politiků. Suverenita se nesmí zaměňovat z apathii oproti problému druhých, na jejich účet a přeceňování. Tedy že si zde můžeme dělat co chceme a potom křičet o sovobdě a žádat solidaritu,  když žijeme ve společnosti národů. Neboť víme že kdo chce s vlky žrát ten s nimi musí víti, nebo nějak tak. Co se týče Israele, tak ten bych nesrovnával z ČR a proč, k tomu není nutné se vyjadřovat. Odůvodnění by bylo silné kafe. !!

0 0
možnosti
VD

vdanicek

18. 7. 2009 9:37
Re: Dilentatismus

To ze ceska diplomacie ma sve nedostatky je mozne. Bez ohledu na to chovani Kanady je lumparna a poruseni vsech pravidel slusneho chovani.

0 0
možnosti
A

agnostik1

18. 7. 2009 8:57
Myš,

která řvala? Btw: zkuste ke své náročné lékařské profesi ještě navíc (někdy) juknout do Pravidel českého pravopisu; zejména pasáž o psaní velkých písmen vám přinese mnoho příjemných překvapení:-)

0 0
možnosti
VD

vdanicek

18. 7. 2009 9:01
Re: Myš,

S radosti vim ze mam po letech problemy, neco jsem zapomnel, cestina se zmenila, ale dosud vyplnuji diktaty na dnes mezi jednickou a trojkou. Ctyrku jsem dostal jen za s a z a to je zcela jine nez si pamatuji ze skoly.

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

18. 7. 2009 8:57
Ano!

Je třeba zaslat ostrou petici!

Upřímně řečeno, jsme zde v postavení podstatně slabšího partnera jak v dialogu s EU, tak s Kanadou, a jakékoliv křeče nás ještě víc oslabí, protožře jak EU, tak Kanadě nemáme čím pohrozit. EU tam maximálně vystoupením (které ná ovšem poškodí víc, než EU)... Takže sice můžeme EU i Kanadě "důrazně říci", ale to je tk všechno, pokud chceme něco vybojovat, chce to spíš trpělivé, pečlivě připravené a dobře vedené vyjednávání v rámci EU, ale k tomu u našeho ZaMini bohužel nevidím potřebné předpoklady, dosud předvedl spíš tu křeč...

0 0
možnosti
VD

vdanicek

18. 7. 2009 9:05
Re: Ano!

Nesouhlasim, muzeme udelat hodne a navic neodsouhlasit Lisabon, at si EU trhne. Apokud zastavime vsechna auta na hranicich, jeden obrazek v BBC z fronk k Vidni bude stacit. A chci vedet co EU udela, vyloucit nas nemuze, odejit by byla chyba a tak se snami bude muset dohodnout.

Jen vice odvahy a sebevedomi.:-)

0 0
možnosti
MV

Martin V

18. 7. 2009 8:28
Díky!

DíkyR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.