Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Dezo-Conka

15. 1. 2009 18:10
A proš jste pacientovi neudělali

urgentní sKG ?2/Jak to že měl po IM EF 35%?Jak by řešen ten infarkt ?/l.IM v 52

letech/ .Měl PTA ? "Pokud by to bylo tak svělé,tak nikdy nemohl mít po 1.IM EF

35%.,Těžko se jednalo o MVD .Byl to diabetik? Infakrt u pacienta byl špatně léčen,jinak by neměl EF 35%.Může být vina i na straně pacienta,pozdě volal RZP-Před implantací ICD byl 3 dny na jIP s telemetriíí ? Odpovězte prosím.

0 0
možnosti
PV

Pafko

15. 1. 2009 18:10
Trochu prehnane...

Nelibi se mi, ze na zaklade nespolehlivych informaci z medii, ktere kazdy rozumny clovek bere vzdy s rezervou(obzvlaste v tomto pripade, kdy se na internetu s postupem casu objevovaly velmi ruznorode informace), jste ihned ochoten p.Kaplickeho oznacit za obet ceskeho zdravotnictvi. To mi nepripada moc profesionalni...

0 0
možnosti
VM

VMADR

15. 1. 2009 18:04
Oběť českého zdravotnictví? To snad ne?

Vážený pane lékaři, nechci polemizovat o úrovni českého zdravotnictví a o reakci lidí nacházejících se v okamžiku  kolapsu 

pana Kaplického kolem. Ale přijde mi, že máte, stejně jako já, poněkud mlhavé informace o tom, co způsobilo jeho smrt. Jak víte, že by ho zachránilo to, kdyby u něho stál celej Motol se všema defibrilátorama? Nevíte o jeho smrti skoro nic, přesto hned ho vydáváte za oběť českého zdravotnictví.Pokud byste trochu přemýšlel, nemohl byste to napsat.

0 0
možnosti
BP

barnabas_666

15. 1. 2009 18:42
Re: Oběť českého zdravotnictví? To snad ne?

"Jak víte, že by ho zachránilo to, kdyby u něho stál celej Motol se všema defibrilátorama?"

Poněkud hloupý argument. Nejde o to, jestli by ho zachránili, kdyby tam byli včas, ale o to, že oni tam měli být včas tak jako tak :-P 

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

15. 1. 2009 18:01
Hlinka zemřel zbytečně ?

Určitě měl zhmožděnou ev šokovou plíci

a snad i rupturu aorty.V KV nemají na příjmu NMR ani 128 slices CT.Hlinku by nezachránili ani v Izraeli.Nechcete se vrátit učít nás medicínu?.Prosím vás neplívejte nám do tváře,pracujeme tadz mnohdy na koleně a za mízerný peníz..Neppopichujte různé primitivy,co se 40 let opírali o lopaty proti nám,je to neetické.Sám jste přece u nás studoval.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

15. 1. 2009 17:54
Píšete nesmysly

Co se panem Kaplickým děje nepoznali

ani kolemjdoucí ani policisté.Kdyby nahlásili náhlé bezvědomí rychlá by vyjela hned.U nás vyjiždí lékař,sestra a řidič.Dnes možná ještě i sanitář,podle toho k čemu jedou.12 svodové EKG spojené s defibrilátorem má RZP pouzé měsíc,předtím zvlášt defibrilátor a zlášt 2 svodové EKG. ICD má implantován i můj tchán.V ČR je dostupná PTA do 90 minut jako v jediném státě na světě.Naše zdravotnicyví je 60 let podfinancováno.Takovou  RZP jako v Izraeli nebudeme mít nikdy.U pana Kaplického vidím předeším chybu u laiků,špatně vyhodnotili situaci.Zdravotní vzdělání je u nás nulové.Za totality si skoro každý uměl opravit auto ,ale k rpůjmům a angíně se volala pohotovost i o půlnoci.

0 0
možnosti
PP

Hvězdář

15. 1. 2009 17:50
Naprosto souhlasím

Je vidět, že náš záchranný systém má k dokonalosti ještě hodně daleko. Nejhorší je, že to co ještě zbývá v našem zdravotnictví dobrého, se snaží ona slavná Julínkovsko-Cikrtovská reforma zlikvidoivat úplně. Bohužel se o tomto problému hovoří vždy jen v souvislosti s úmrtím někoho slavného. Jak asi probíhá záchrana těch desítek bezejmenných, kteří denně zkolabují na ulicích?[>-]

0 0
možnosti
VD

vdanicek

15. 1. 2009 17:39
Prevence Rejzirku, prevence

Ty musis uz z tisku vedet, ze pro tebe neni clovek v podrousenem stavu. Nejdrive si mysli, ze zemrel, je treba ho zachranit a podrouseny stav je nekde vzadu. O tom to je. To musi byt prace MZ. V Izraeli by to nikoho ani nenapadlo.

0 0
možnosti
RR

rezjir

15. 1. 2009 17:34
Jenom jsem nepochopil

proč by měl být pan Kaplický obětí českého zdravotnictví, když problém byl v tom, že ti svědci se domnívali, že je v podroušeném stavu. Ono totiž bylo známo, že se panu K. narodilo dítě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.