Vladimir Danicek

Měl by si David Rath nabít hubu?

4. 07. 2009 16:16:07
David Rath, nebo chcete li, hejtman Rath neumí vést, neumí řídit ani kurník, jak by to eufemisticky nazval jeden známý český politik. A právě tento politik, který je Ráthovým bossem, s ním pomalu ztrácí trpělivost a pokud se pan hejtman od základu nezmění, bude odepsán.

Naplňuje se to, co jsem napsal už dříve, lidé ve vedení ČSSD jsou tam proto, že mají výsledky. Paroubek je toho důkazem, a kdyby neměl očekávané volební výsledky, skončil by jako jeho předchůdci, Špidla a Gross. To co se dnes děje, je důkazem, že i vůdce ČSSD je produktem strany a je s ní svázán pupeční šňůrou. Na druhou stranu je potěšující a mělo by to být potěšující i pro Miloše Zemana, že strana už dávno žije svým vlastním, životem a své vedení si vybírá podle svých představ. To může potěšit nás je, že Paroubek není absolutistický vůdce této strany. To co mě děsí, jsou druhé strany této mince. To jak vidíme Paroubka, je vlastně celá ČSSD a to, že strany žijící vlastním životem máme dnes jen dvě, kromě ČSSD ještě KSČ. ODS se podařilo bandě kulturistických nudistů, se svalem místo mozku = musculus enkefalus* docela úspěšné zničit. To k velkému zklamání jejího otce zakladatele.

Ponechme stranou zásadní chyby Jiřího Paroubka v poslední době, mezi ně patří, případy paní Brožové, Bobošíkové, Zubové, pana Šlégra ale předně pád vlády v době předsednictví. To poslední bylo kouzlo nechtěného to ostatní hloupost, která bude stát ČSSD hlasy ve volbách. Paroubek si, zcela správně vychovává ve vedení strany nástupce, a činí tak jediným správným způsobem. Poslal prince, následníky trůnu, do vedení krajů, aby ukázali, co umí. Korunní princ David je jak se ukazuje jen veliký prů...švih.

Jestli takhle vedl Komoru a LOK, tak potěš pánbů. To už se ani nedivím, že jsme se dostali tam, kde jsme teď. Je pravda, že sám David rath je produkt, špatného a nekoncepčního přístupu, všech vlád, k problému zdravotnictví a v době, kdy jiné státy prováděli, zdravotní reformy, my jsme z nepochopitelných důvodů zamrzli na mrtvém bodě s formou zastaralého modelu komunistického zdravotnictví s prvky ruského zdravotního sytému, který i Rusko už dávno opustilo. Mohu To rozebrat, ale není to pro tento článek.

Kroky pana hejtmana mě děsí ne méně, než mafiánský systém vedení v ODS. Mohu začít rozebírat, zdali bylo vhodné zcela nepromyšleně a nekoncepčně „odstřelit“ ředitele nemocnic a provádět stranické čistky rychlostí, za kterou by se nemuseli stydět, ani stalinističtí reformátoři z padesátých let.

Prohlašuji zde velmi důrazně, že není rozdíl v tom, kdy vedení ODS dosazuje na posty své mafiánské soukmenovce a mezi stalinististickými čistkami, těchto přisluhovačů. To proto, že i mezi nimi jsou schopní lidé. Sebevědomý a rozumný politik, by nechal schopné lidi na jejich místech a dohodl by se s nimi na spolupráci. Způsob, kterým se pan hejtman zbavuje svých stranických rivalů, svědčí o jisté formě pocitu méněcennosti a naznačuje, že má pan hejtman problémy nesouvisející s prací politika a voleného zástupce veřejnosti. Pokud je toto, celková koncepce strany dá se strana nazvat stranou se zjevnými prvky totality. Nemusí to být zrovna prvky fašistické, nebo stalinistické, protože totalita je totalitou sama o sobě a je jedno jestli to jsou prvky Topolánkovské nebo Rathovské.

Rath

Je třeba, aby i lidé důstojní a vážení, pochopili, že není nutné přilepit na politickou stranu název komunistický, nacistický, stalinistický nebo fašistický, není nutné přirovnávat jejich vůdce k Mussolinimu, Hitlerovi, Stalinovi nebo Gottwaldovi. Jsou různé formy totality i dnes po celém světě. Proč nepřirovnat Paroubka k Pinochetovi? Proto, že jen název totalita je dostatečně silný a dostačující. Možná ne dnes a ne pro vás, ale mnohým národům na světě to stačí.

Strana totalitní, není nutně synonymem ke slovu špatná, v Izraeli hraje totalitní strana jednoho muže „Izrael náš dům“ významnou úlohu v politice, nikdo se jí nebojí a mnohým lidem imponuje vůdcovský způsob vedení ruského přistěhovalce Avigdora Librmana. O osud demokracie, se nikdo nebojí, protože demokratický stát je pevný a silný a je jasné, že Librman skončí dříve či později. Jeho Rathovsky populistické výroky mizí ve střetu s realitou.

Pan hejtman se postupně stává z korunního prince „zlobivým dítětem“ (enfant terrible) a po místě nástupce vůdce začínají pokukovat jiní. Tak se dá přeložit současný vnitřní boj v sociální demokracii. Už ani předseda Paroubek necítí, že bude moci udržet člověka stávajícího se novým symbolem totality v Česku poté, kdy On sám, jeho veliký vůdce pochopil, že to není In.

Pan hejtman se začíná řítit do propasti, ve které ho čekají souputníci typu Grosse, Topolánka, Čunka a Špidly a ve které se setká se svým velikým předchůdcem Miroslavem Sládkem. Mám veliké pochyby, že bude schopen se zastavit. Z této propasti je sice návratu, ale návrat vyžaduje umění si přiznat vlastní chyby a poučit se z nich. Paroubek má zároveň oprávněné obavy, že pan hejtman může stáhnout do této propasti i jeho a celou ČSSD. Pokud se totiž v pravé chvíli ukáže na scéně nová levicová strana, například pod vedením Miloše Zemana, může tato strana poslat ČSSD tam, kam TOP 09 pošle ODS. Pány z obou stran ODS i ČSSD, které kromě pochybných praktik nemají co nabídnout, je už opravdu třeba poslat tam, kam patří, tedy do háje, nebo třeba k vodě.ODS

To co mě dostalo bylo, že pravice shodně s levicí, ODS shodně s ČSSD, odhlasovaly náhubkový zákon. Takže, když vás nědo veřejně v novinách pomluví, znectí a zničí, nemůžete se bránit. Pokud si ho přitom ovšem nafilmujete a na svoji obranu to zveřejníte i Vy, tak Vás navíc zavřou a dostanete pokutu. Moc príma, at ́ žije spravedlnost.

Já nejsem levičák a z tohoto důvodu nebudu volit Zemana, i když on je pro levicově smýšlející lidi dobrá volba. Naopak pro pravicovou část obyvatel může být dobrou volbou TOP 09, a to přestože pana Kalouska mít nemusím. Nicméně aristokrat kníže Schwarzenberg ukazuje, že především slušnost, mravnost a západní morální hodnoty začínají Čechům říkat více a více.

* hříčka slov - v latinském originále musculus encefalicus = sval mésto mozku. Falus, je pánské přirození v řečtině.

Doplňte si sami

 

Autor: Vladimir Danicek | karma: 24.85 | přečteno: 3326 ×
Poslední články autora