Není máslo ani toaleťák nejsou vejce ani vata ani vložky mezi nožky

9. 10. 2017 9:08:11
Mám před sebou tu surrealistickou scénu, jak sestry u nás na Karláku v nemocnici křičí “ holky přišly vložky“ a hrnou se každá z nich si ukrást balík vložek, protože český slogan zní: „Nejsou vložky mezi nožky, není toaleťák“.

A holky berou vložky domů a nejlepším kamarádkám, protože jiný český slogan říká: “Kdo nekrade byť jen hodinu, okrádá svoji rodinu“.

A pak se divte, že kradou máslo. Normálka, sovětský pud sebezáchovy, projev centrálního plánování.

Je jedno zdali, to je projev roku 1987 kdy nebyly dámské vložky a holky se praly o kus vaty zabalený v síťce, a stály se fronty na toaletní papír. Anebo v roce 2017 kdy se stojí fronty na máslo, které nota bene poskočilo na trojnásobek ceny.

Příčina je v tom samém demokratickém centralizmu a centrálním plánování. V podstatě je jedno zdali mráz přichází z Moskvy anebo z Bruselu.

Problémy s ekonomikou evropské unie jsou v přerozdělování a centrálním plánování. Různá ochranářská opatření, různé koncentrace průmyslu, které nemají žádné spojení s tržní ekonomikou. Klasický příklad bylo skorozničení českého cukrovarnictví.

Je zcela zbytečné se snažit přesvědčit evropské úředníky, že to je nesmysl. Oni to vědí a jeden z důvodů těchto změn jsou lobbistické zájmy různých ekonomických skupin.

Já podezřívám Evropskou unii s rozsáhlého úplatkářství jsoucí až do miliard euro za úplatek, za schválení různých protekčních zákonů. Dokázat to samozřejmě nemohu, ale jsou důkazy nepřímé, kdy jsou vytvářeny normy anebo omezení které vyhovují vlastně jen jednomu subjektu. Klasicky se může jednat o zničení českého rumu o zakřivení banánů a podobně. Takových norem jsou stovky a eurokracie je v objasnění těchto změn naprosto neprůstřelná.

Jak z toho ven?

Je několik variant řešení a na nás je vybrat tu variantu, která je nejvýhodnější pro nás pro obyvatele české kotliny. Bez sentimentů bez ohledů na jiné. Oni na nás také neberou ohledy. Nikoho z Evropské unie nezajímáme, a pokud si nevynutíme co je pro nás dobré, nebudeme to mít. Tvrdě a bezohledně. V Evropě nejsou přátelé a hodní strýčkové (snad kromě těch, kteří dají dětem bonbon před školou). Jsou interesy, zájmy a ty je třeba prosazovat s ohledem na nás na obyvatele České republiky a přitom pěkně držet při sobě.

Tak to dělají všichni ostatní, Němci na prvním místě a Francie hned za nimi.

V okamžiku, kdy se to stane, všichni si nás budou vážit.

Buďme konkrétní. Pár malých příkladů z tisíců.

Za prvé se nemusíme ohlížet na různá nesmyslná nařízení EU. Máme ve světě mnoho příkladů. Jak věci dělat.

Například:

Důchodová reforma Izraele je nejlepší na světě. Víte proč? Každý si spoří na svůj důchod. Peníze jsou uloženy bezpečně v státem kontrolovaných (ne řízených) bankách aby se nekradly, a jsou spravovány soukromými společnostmi, také pod dohledem aby nekradly. Funguje super více než pětadvacet let a má to několik výhod:

  1. Všichni mají kvalitní vysokou pensi zhodnocenou na trhu cenných papírů. A izraelské společnosti dělají zisk spořitelům od 10 % do 20 % procent ročně. A to i v době krize.
  2. Významně to snižuje státní dluh.
  3. V podstatě to odbourává ztížení dalších generací výplatou pensí a tím zvyšuje množství státní hotovosti.
  4. Spočítejme to:

Průměrná hrubá mzda 30 000 z toho dá zaměstnanec 3.5% a zaměstnavatel 2.5%. Tedy 5000. U 5 milionů zaměstnanců/podnikatelů je to jen 25 MLD úspor za měsíc.

Jeden zaměstnanec si za život uspoří asi 40 X 12 X 5000 to je asi 2.5 milionu korun na pensi u Vás osobně. A to je v plné funkci programu asi 12.5 bilionů korun plus procenta máte přibližně velmi skromně sečteno 25 billonů na úsporách státu.

Je to víc, mnohem víc.

5. O pomoc a nastartování je jistě možné poprosit izraelskou vládu. Oni to rádi udělají.

Zemědělství a výrobu je třeba plánovat s podnikateli a zemědělci a spolupracovat na rozvoji. Je nutné být v zemědělství soběstačný a zpracovávat produkci v Česku. Zároveň s tím zavést ochranářská opatření proti dovozu a zamezit vyvážení zisku do zahraničí tak, jak to mají v Německu. To zamezí nedostatku a sníží významně ceny. Chcete prodávat v Česku? Vyrábějte v Česku. Chcete podnikat v Česku? Jen s českou účastí.

Bylo by velmi dobré, kdyby zemědělci popřemýšleli o založení strany Agrární a podnikatelé také jak by smet.

To jim pomůže se stmelit a pracovat více organizovaně.

Nezapomínejte: Ekonomika stojí na malém a středním podnikání.

Chránit si národní bohatství.

Znovu se podívejte na Izrael, jak profituje a bohatne z nedávno nalezených ložisek plynu proti jeho pobřeží. To je rozdíl mezi českým lithiem, rubidiem, uranem, kaolinem a.... Co? Plyn si využívají Izraelci a lithium se převede na účelově, českými politiky vytvořenou „Australskou“ společnost z Panenských ostrovů. Kdo ji asi vlastní co myslíte? Asi australské panny. To jo.

Je toho nekonečně, ale o tom si ještě popovídáme.

Zatím přemýšlejte o soudržnosti a nedat se okrádat a oblbovat jinými a uvažoval bych o tom si koupit Volkswagen.

Autor: Vladimir Danicek | pondělí 9.10.2017 9:08 | karma článku: 26.42 | přečteno: 1215x

Další články blogera

Vladimir Danicek

Umělá inteligence není umělá a už vůbec ne inteligence píseň a báseň pro Xavera

Ano, ano čtete dobře, umělá inteligence není v zásadě vůbec žádná inteligence a už vůbec ne umělá. Můj starší syn to trefně nazval „actual stupidity“, neboli skutečná blbost.

27.2.2024 v 20:00 | Karma článku: 15.35 | Přečteno: 1563 | Diskuse

Vladimir Danicek

Přepis rozhovoru mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem. Dojem z Vladimíra Putina.

Rozhovor mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem jsem si poslechl velmi důkladně. Dělal jsem si při tom samozřejmě poznámky a vzalo mi to asi tak půl dne. Motto. Já jsem vám to říkal. Zase měl Daníček pravdu jako vždycky.

19.2.2024 v 7:28 | Karma článku: 21.71 | Přečteno: 2902 |

Vladimir Danicek

Evropa dostane zemní plyn namísto z Ruska z Izraele

To že je Izrael jedna ze zemí, s dostatečnými zdroji zemního plynu je známá věc. Dosud si necháváme naše ložiska zemního plynu pro sebe.

10.3.2022 v 13:20 | Karma článku: 17.02 | Přečteno: 499 | Diskuse

Vladimir Danicek

Vítězem voleb je Vít Rakušan je premiérem a STAN Sestaví vládu

STAN Piráty nepotřebuje. Piráti jsou mrtvá strana. Bez Víta Rakušana nikdo vládu nesestaví. Proto by byl hloupý, pokud by nežádal křeslo premiéra. Musí jednat tvrdě a nelítostně.

10.10.2021 v 8:56 | Karma článku: 11.91 | Přečteno: 794 | Diskuse

Další články z rubriky Ekonomika

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 597 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.74 | Přečteno: 905 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.95 | Přečteno: 1576 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 496 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 69 | Diskuse
Počet článků 107 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3410

Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...