Vladimir Danicek

Začátek prezidentské volební kampaně 28.10.2016.

24. 10. 2016 7:30:00
Ano prezidentská volební kampaň začala. Začala včas a první volební mítink bude 28. 10. 2016 na Staroměstském náměstí. Přítomní budou v zásadě všichni hlavní protikandidáti a jejich strany.

Je to provedeno dobře profesionálně s náležitou mediální podporou.

Pan ministr Herman v roli iniciátora prohlásil, že pan prezident slíbil řád, poté z důvodu, že pan ministr neposlechl jeho žádost nesejít se s nejvyšším církevním představitelem tibetského budhismu, udělení řádu odvolal. Určité množství lidí uvěřilo panu ministrovi a svolalo volební mítink na Staroměstské náměstí. Říkají tomu oslava dne nezávislosti Československa, ale nazvěme věci pravým jménem. Je to legitimní volební mítink a mají na to jistě právo. Trochu mě jen mrzí, že jim skočili na špek jinak dosti inteligentní a prozíraví lidé.

Jiná otázka je prč se vlastně s dalajlámou scházet? Kdo je to dalajláma? Je to nejvyšší kněz a je považován za duchovního vůdce. Titul „dalajláma“ byl poprvé udělen mongolským vládcem Altanem-chánem, který jím v roce 1578 obdaroval Sönam Gjamccha (Čti zde). Nebo se snad ministr schází s nejvyšším Izraelským rabínem, muslimským imámem, hlavním ukrajinským patriarchou atd...? Asi ne že? Ale to je to samé z věcného hlediska.

Na to bych odpověděl Hmmmm.

Pojďme si to rozebrat. Přeložím teď to, co se píše v tisku, do řeči, která nazývá věci pravým jménem.

Neznámý ministr za Lidovce nám řekl, že kvůli tomu, že on je takový silný, zásadový a dobrý člověk. Správňák. Prezident nedal jeho strýci ocenění. Prezident je tudíž neřád, který ublížil nevinné oběti holokaustu.

Toto si vzali za své ti, kteří cítí příležitost se nějak zviditelnit na osobnosti prezidenta ČR. Pokud by toto prošlo v rámci dobrého vkusu prosím, ale neprošlo. Pokud si myslí žurnalista, že když napíše o prezidentovi hrubosti, lidé budou více sledovat jeho server, mýlí se. Tím co napsal, se začlenil po boku takových osobností jako je pan Halík, Janda anebo Kohout. Každý svého štěstí strůjcem.

V Izraeli by to, co řekl pan ministr Herman, neprošlo. V minulosti byl za to odvolán ministr izraelské vlády. To proto, že nemohl dokázat svá slova. Obvinění je tak závažné, že by měl pan minstr umět svá slova dokázat. Nebo odejít.

Myšlení v Izraeli je jiné. V Česku dosud panuje tak zvaná totalitní (chcete-li komunistická) forma přístupu a myšlení. Je to v zásadě dědictví ještě stalinistického Ruska. Pan (ministr, profesor, prokurátor...) řekl. Tak je to pravda. Bez důkazů, bez poznatků, bez myšlení. V daném druhé straně není dána možnost se obhájit, je okamžitě odsouzena, za podpory davů. Připomíná Vám to procesy padesátých let? Asi nebudete daleko od pravdy. V Izraeli musíte převzít osobní odpovědnost za svá slova a podat důkazy.

Je rozdíl?

Pojďme se podívat na to, co se mohlo stát. Všechny informace prošly tiskem. Lze dohledat.

Varianta a)

Pan ministr loboval u pana prezidenta a prosil, aby dal jeho strýci ocenění. Chtěl, aby ho dostal on, jeho příbuzný. Ale je mnoho takových jako jeho strýc, kteří žijí v Izraeli i jinde, a pro ně on neloboval. Proč? Ocenění strýce by určitě pomohlo jménu a významu pana ministra. Jistě legitimní. Pan prezident vyhověl panu ministrovi a pomohl mu. Poté prosil pana ministra, aby nekazil ekonomické dohody s Čínou, které možná mají pomoci přilít nám všem do kapsy trochu peněz. Pan lidovecký ministr na oplátku ukázal lidu ČR a panu prezidentovi prostřední prst a řekl, že kašle na všechny, že on se chce zviditelnit. A lidovce nějaký lid nezajímá a táhnout s ním za jeden provaz nebude. A pan prezident reagoval tak, že pokud Lidovou stranu lid nezajímá tak jeho nezajímá osobní profit lidoveckého pana ministra. Také legitimní, i když docela drsné. Logické.

Varianta b)

Jak řekl pan ministr. Slovo od slova. Nelegitimní a nefér. Jednou jsi rozhodl dát ocenění, nemůžeš to vzít zpět. Strýc za nesprávné chování synovce nemůže. Jenže..... Velmi velmi nelogické.

Prezident vybral osobnost. Hmmmm

Kdo je to vlastně ministr Herman? Synovec? Jakou má souvislost se strýcem, kterého stěží někdy navštívil? Proč brát nesmyslně ocenění člověku, kterého jsem si jako prezident vybral? Kvůli jeho vzdálenému příbuznému? Co je jemu do synovce a synovci do strýce? ... Je tu příliš mnoho nesrovnalostí a nelogičností.

Varianta c)

Pan ministr si celou věc v rámci předvolebního boje vymyslel. Možná byly na hradě úvahy o ocenění. Pan prezident má jistě dobré informace, a tak se rozhodl, že po zvážení všech okolností nakonec cenu neudělí. Bez souvislosti s chováním pana ministra. A pan minstr ze zklamání řekl to, co řekl. Pan minstr pln očekávání.

Hloupé ale omluvitelné, pokud se jedná o selhání jedince. Drsné a chytré pokud se jedná o první salvu předvolebního boje.

Osobně nevím, která varianta je ta správná a myslím, že se to nikdy nedozvíme. Jak vidím jednotlivé hráče, připadá mi pravděpodobná varianta a) s tím, že situaci využili prezidentští kandidáti na první volební mítink.

Obecně platí, že nelze dokázat, že jste něco neudělal, anebo že něco nemáte. To je součástí práva po věky věků.

Na to je okřídlené starohebrejské přísloví: „Dokaž, že nemáš sestru.“

K celé věci poznámka. Je na čase naučit se přijímat odpovědnost za svá slova. A na Vás je, nevěřit všemu co kdo říká. Je jedno, je-li to lékař, ministr nebo prezident. Naučte se to, čemu židé po staletí říkají umění pochybovat a přijímat rozhodnutí. Ano pan minstr Herman řekl. A co má být, že řekl, co když je vše jinak? A když je to jinak, jaké jsou jiné varianty?

V medicíně se běžně ptáme: Ano toto je přepokládaná diagnóza a co když je to jiná diagnóza? Jaké jsou důkazy? O jaké diagnózy může jít? Jaké kroky potom podniknu?

Člověk (lékař) je vždy odpovědný za své činy. Ne za to co kdo řekl. Proto je třeba vše ověřit.

A máte tady důvod proč je v Izraeli nejlepší medicína na světě, proč mezi nositeli Nobelových cen je skoro polovina židů a proč izraelská ekonomika stojí na vynálezech a objevech.

Prostě pochybujte, myslete a vy to dokážete. Češi jsou chytrý národ se zdravým úsudkem.

Autor: Vladimir Danicek | karma: 34.86 | přečteno: 1199 ×
Poslední články autora