Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Turecký prezident pri vojne na Ukrajine kalkuluje, ktorá strana dá viac, o rok sú v Turecku voľby neustále sleduje na ktorej strane sú občania, dnes je to v prospech NATO, jeho postoj je vlažný necháva si spiatočnú cestičku k Putinovi.

Agresiu oficiálne označuje za vojnu, uplatnil na Rusko demilitarizácii Čierneho mora, je jediný z NATO ktorý voči Rusku neuplatnil sankcie. Pre ruské lietadlá neuzavrel ani vzdušný priestor.

Od roku 2020 sa otvoril plynovod Turkstream, ktorý zabezpečuje Turecko ruským plynom, nie som až taký optimista, že Turecko sa "odstrihne" od "lacného" ruského plynu.

https://euractiv.sk/section/vonkajsie-vztahy/news/turecky-prezident-bude-pri-vojne-na-ukrajine-kalkulovat/

0 0
možnosti
Foto

Ministři energetiky Izraele, Řecka a Kypru podepsali v roce 202O trilaterální dohodu o výstavbě podmořského plynovodu EastMed, který zajistí dodávky zemního plynu z východního Středomoří dál do Evropy. Stavba by měla vyjít na šest miliard dolarů (přibližně 136 miliard korun), uvedla agentura Reuters Plyn by měl pocházet ze tří podmořských polí, z nichž dvě - Leviathan a Tamar - vlastní Izrael a třetí - Aphrodite - náleží Kypru.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^ Evropě jistě najde zdroje plynu a ropy mimo Rusko. Slava Ukrajiny [UA]

4 0
možnosti
VV

Vsiml jsem si ze ze v Oberpfalz si ho delaj sedlaci na statcich sami.

1 0
možnosti
RC

Rád bych sdílel váš optimismus, ale zas tak jednoduché to b-hužel nebude.

Turecký diktátor Erdogan zůstává svůj a stačí zkouška další izr.vojenské operace v Gaze a výsledky uvidíme hned.

Není tajemstvím, že Izrael poslal nejdříve "na zkoušku" právě prezidenta Hercoga, nikoliv ministra zahraničí J.Lapida či dokonce premiéra N.Bennetta.

Nikdo z těchto dvou si nechce vzít na triko, pokud by se to "podělalo" a Erdogan by se opět "utrhl ze řetězu". Oba prostě budou z obliga.

U mne zavládá velmi opatrný optimismus po včerejším přijetí prezidenta Hercoga na ceremonii, která jinak byla opravdu velkolepá s 21 slavnostními salvami a Erdogan se mírně s rukou na prsou předklonil na Hercoga. Takové gesto Erdogan nedělá u každé diplomat.návštěvy.

Prezident Hercog má na starosti si nejdříve oťukat Erdogana a pak se uvidí.

Turecká ekonomika jde ke dnu a Erdogan potřebuje Izrael.plyn, tak začíná "nacházet" staré přátelé.

A co se týče velitelé Hamasu a Islámského džihádu v Turecku, Izrael první záda jejich vyhoštění, ale zatím to tak nevypadá.

3 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.