Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Píšete, že novináři věděli, že jedou za člověkem nemocným schizofrenií, podle mého názoru to nevěděli a informace o schizofrenii se objevila, až po jejich návratu. Neměl byste nějaký odkaz na to, že informace o schizofrenii byly veřejné už dříve?

0 1
možnosti
BV

Pane doktore,

zneužil jste své profese, abyste poskytnul velmi účelově zaměřený, zcela jednostranný výklad, odpovídající vaší preferenci osob. Vámi uváděné odkazy připouští i zcela odlišné až opačnémožnosti, že i při tomto typu onemocnění se u dané osoby bludy dlouhodobě nevyskytují, takže to můž být i v tomto případě. Je minimálně zajímavé, že ty podle vás bludy nemocného člověka, jsou potvrzovány celou řadou dalších osob, že se skutečně staly.

1 1
možnosti
Foto

RvRvRvVážený pane, nelze sice člověka trpícího bludy vyléčit pouze tím, že mu předložíme například důkaz (je-li to možné), který nějaký z těch bludů zcela vyvrátí, a on to uzná. Takovou zkušenost s takto nemocným člověkem mám, nijak mu to neublížilo, ale přineslo mu to v jedné konkrétní věci úlevu. To, jak jistě cítíte, odporuje tomu, co jste napsal. Co se týče Vašeho názoru, že novináři se projevili jako bezcitní, a nezdráháte se psát o Osvětimi, je projevem Vašeho nepochopení či Vaší nepozornosti nebo nesoustředění v době, kdy jste se díval na to video pořízené novináři. Oni nenavštívili spokojeného pacienta, kterého vykolejili. Navštívili člověka, který mluvil o strachu. Dokonce bych si troufal projevit názor, že oba novináře vnímal spíše jako oporu. Proč? Protože se nechovali jako necitlivé hyeny.

3 4
možnosti
Foto

Právě strach, tedy pocit vlastního ohrožení, může být příznakem ;-)

3 0
možnosti
VV

Mockrat dekuji za srozumitelne vysvetleni. Jen jsem doposud netusil, kolik schizofreniku se mezi zdejsimi diskutery vyskytuje.

3 0
možnosti
Foto

A to jste zjistil coby jeden ze zdejších dálk. diagnostiků, a jste si jistý, že by i u Vás nemohlo jít až o Vaše ,,bludy"?;-) Jinak i mezi mnohými odborníky, ba i specialisty, nikdy nelze vyloučit ani profesionální slepotu, potažmo i deformaci. U autora toho článku jí ovšem ani náhodou nepředpokládámR^

3 1
možnosti
VS

"Člověka s bludy nepřesvědčíte o tom, že to není blud, žádným, opakuji žádným důkazem!"

To je zvláštní... Není to právě základ psychoterapie - pokusit se najít logický rozpor, pomoci kterého si nemocný člověk může uvědomovat realitu? Vysvětloval mi to jeden doktor s tím, že je to zjednodušeně tak, jak o tom vypráví film Čistá duše (holčička nestárne, musí to být halucinace).

"Je projevem hlupáctví a absolutní bezcitnosti jít vyslýchat nemocného člověka s bludy. To je zrůdnost, která se dá snad jen přirovnat k pokusům na lidech, které prováděli nacisté v Osvětimi."

Jestli tohle myslíte vážně, tak trpíte bludy.

3 5
možnosti
TG

T20o26m56á86š 77G97a59y41e27r

17. 11. 2018 13:23

Nechci se Vás nijak dotknout, ale doporučuji se raději věnovat jednodušší problematice, například kynutým knedlíkům...;-)

3 0
možnosti
JB

J30i31r69i 35B33o34r

17. 11. 2018 12:34

Zřejmě jsem schizofrenik. Mě jste nepřesvědčil.Je to jen jeden z mnoha názorů.

3 1
možnosti
TG

T47o56m93á97š 47G33a65y85e58r

17. 11. 2018 12:48

Seznamte nás prosím s těmi jinými názory....;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.