Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

katkota

17. 1. 2009 20:46
Karma

R^

Opet nezbyva nez souhlasit, s izraelskou zdravotni peci mam pouze nejlepsi zkusenosti. Ale jak videt Cechacci neradi vidi, ze je nekdo lepsi :-P. Nic si z tech commentu nedelejte, a piste dal!

0 0
možnosti

lopata12345

17. 1. 2009 23:01
Re: Karma

Ja jsem rad, ze je nekde pece lepsi, alespon se mam i kde ucit. V Evrope tak max pristup k pacientovi.

Co, ale rad nemam je odsouzeni bez znalosti faktu konkretniho pripadu. Nemuzu posoudit jaka je dostupnost pece v te ktere vesnici u hranic, ale Praha ma v Evrope a i ve svete jen malo konkurentu. Pokud jim ale nikdo nerekne, ze nekdo potrebuje pomoct, tak muze umrit i za rohem Bulovky, VFN,... Chapete? Zachrana sluzba je reaktivni sluzbou. Nehleda si pacienty sama.!

0 0
možnosti

Edmundek

16. 1. 2009 23:50
um

a proc ze se dnes uz umele dychani nedava? pisete ze vysvetlite pozdeji ale asijsem to nekde prehlidl..

0 0
možnosti

lopata12345

17. 1. 2009 22:56
Re: um

Duvodu je vic.

1) Pokud dorazi rychla do cca 5 min, je v plicich dostatecna koncentrace kysliku aby stacila na vymenu plynu (O2 x CO2). Ovsem aby vymena plynu (nezbytna pro preziti] probihala take v mozku a srdci musi krev cirkulovat. Neprima masaz neni tak ucinna jako srdecni akce a tak musite dosahnout vyssi frekvence. Dobre je drzet to kolem cca 100stlaceni za 1 min. Pokud si to zkusite na andule zjistite, ze je to fofr a v jednom to s dychanim nedate. Ve 2 lidech se da delat schema 30stlaceni + vdechy.

2) Nemoci a odpor. Dost lidi se bud slozilo nebo  proste odmitlo pomoc poskytnout. S dobrym pravnikem a opetovnym rozsirenim nemoci typu Hepatitida A-C to lidi u soudu i ustali (a mate tu i riziko HIV). - Nejste povinen si zpusobit dozivotni trvale nasledky. Cili je lepsi poskytnout alespon nejakou pomoc nez zadnou.

0 0
možnosti

Wendolene

16. 1. 2009 23:40
Je pravda, ze v Israeli je skvela zdravotni pece,

ale take si uvedomte, ze pocet lekaru a zachrannych vozu na osobu je mnohem vetsi nez v CR. Israel je malinka zemicka, nekde je plocha jen par kilometru od hranice ke hranici. Presto se omyly stavaji vsude na svete. I lekar ci paramedik je totiz jenom clovek.

0 0
možnosti

vdanicek

18. 1. 2009 6:02
Jestlze tomu tak je, je treba to zmenit

0 0
možnosti

LoginPoze

16. 1. 2009 19:31
Nevím, proč se všichni rozčilují...

pan Daníček je pouze virtuální osoba, žádný takový člověk zřejmě ve skutečnosti neexistuje. Prostřednictvím této "osoby" nám Izraelci sdělují svůj pohled na věc bojů v Gaze. Jen nevím, proč to dělají tak složitě, není potřeba hrát tak průhlednou hru, naši podporu Izrael přece má. 8-o

Tentokrát ale chlapci šlápli trochu vedle, s Kaplickým chtěli zůstat aktuální a spletli si holinky a hodinky... :-P

0 0
možnosti

krtkoun

16. 1. 2009 14:14
pan Danicek zije ve state kde je tzv Urgentni

Medicina  je prvorado a nutnou statni politikou, zije ve valecnem state, nase zachrana sluzba na tom AQBSOLUTNE  neni hure nez jinde v Evrope  , zeme kde teroriste utoci vzdy a vsude je to jine nez v polkidne Evrope. Rozhorceni pana Danicka neni na miste - absolutne ne , smutek z odchodu vzacneho cloveka ano - a pak se dostavi agrese a touha po obvineni - ale to neni profesionalni - i cesti lekari jezdi ucit Izraelske a naopak ...  medicinsky rozhodne nejsme bananova republika!!!!QA nejsme bozi a obcas jsme smrtelni!Je mi to stejne lito ale svalovat to na slendrian ve zdravotnictvi  CR je velmi nefer!

0 0
možnosti

lopata12345

16. 1. 2009 21:14
Re: pan Danicek zije ve state kde je tzv Urgentni

Vystizne receno. Pokud by Izrael nemel takovou urgentni medicinu, byly by nasledky ruznych utoku a bojovych nasazeni horsi. V Evrope by pomer cena/vykon ze tyhle sluzby znamenal pokles jinych casti zdravotnictvi.

>

Add pan Kaplicky- Uvedomujete si pane Danicku, ktera cast retezu selhala? ?Asi ne. Jinak byste tohle nenapsal. Vykaslali se na nej kolemjdouci, kteri v nem videli opileho dedka. Jestli byl resit nebudu, to by bylo neuctive. Zachranka v Praze dorazi do nejakych 5-8 minut. To je v Evrope nadstandard.

>

A jeste jedna vec. Je celkem neprijemne se priplest aktivne k takove situaci. A pokud neco mene znaly clovek zvrze muze byt potahovan po soudech. Ne, ze by ho odsoudili. Ale pokud se na to vykasle, tak mu nic nedokazou. Je to pitome a tragicke, Bohuzel. A MZ to fakt nevyresi.8-o

0 0
možnosti

kuttna

16. 1. 2009 12:24
Páni doktoři

Koukám, hotová štvanice na p. Daníčka. Jak je to s naším zdravotnictvím asi není tajemství. Ale kritizovat jej ze zahraniči je asi nepřípustné. A mít výhrady k našim dokonalým pánům doktorům je už úplně nepřípustné. Ať už léčí opilí nebo za ně léčí někdo bez diplomu, vyženou nemocného umřít na ulici nebo úplavici léčí operací slepého střeva, zastání mezi svými vždycky najdou.

0 0
možnosti

krtkoun

16. 1. 2009 14:35
Re: Páni doktoři

Ziju a pracuju v zahranici mam dve atestace a presto se s nazorem kolegy Ab solutne neztotoznuji !!

0 0
možnosti

kemal

16. 1. 2009 12:07
pane Daníčku, rozumím Vám i když jste si teď pořádně zavařil

je to stejně jedno, vždyť jsme slovani, a pro nás lidský život vlastně nic neznamená :-(

0 0
možnosti

kubas_carreras

16. 1. 2009 9:37
.

Líbí se mi jeden detail. "koncepce záchranné služby pana Cikrta". Myslíte si, že má/měl jako tiskový mluvčí možnost něco takového udělat? Jsem také tiskový mluvčí. Vím, jak to chodí. Nedůvtipný a nenávistný plebs si osobu, která nese nepříjemnou novinu, spojuje většinou s jejím vznikem. Pan Cikrt je obdivuhodný člověk. Ale je to jen tiskový mluvčí, nikoliv politik.

0 0
možnosti

Arth-

16. 1. 2009 9:00
Vladimír Daníček

Další oběť paroubkovské propagandy... :-P

Jinak rodiny je mi líto, blog se mi hnusil, ale panu Kaplickému jsem nepřál vůbec nic špatného...

Ale výkřiky Daníčkova typu by měly být trestným činem...

0 0
možnosti

RoninW

16. 1. 2009 8:59
rozdíl

byl tam jeden zásadní rozdíl. Ve vašem příběhu šla s pacientem osoba blízká  s informací, že je nemocný na srdce. To v případě Kaplického nebylo. Kdyby s ním byla jeho žena a věděla že bere léky na srdce (spekulace) tak by možná ještě žil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.