Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

pidla

15. 1. 2009 14:50
Pište,

děkuji za informace.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

15. 1. 2009 10:17
Pro Osa:

Vy musíte být tedy vzteky úplně bez sebe z toho, že Vám tady nikdo,  tedy kromě Martina Jirouska, netleská, co? A spíš víc z toho, co píše p. Daníček a jaký to má ohlas a že těm Vašim osobním pseudospekulacím, analýzám a velmi jednostranným pohledům na svět nikdo moc nechce věřit. Teda to musí být pech. To bych asi v diskuzi vyváděl jako Vy.

Nemůžu Vám doporučit nic jiného, než přestat věřit zaslepeným kecům jedné i druhé strany a vzít do ruky pár učebnic historie a nastudovat si to. Ono pak zjistíte, že tam mají právo žít oba, že to, že de facto neexistuje Palestinský stát je jen a jen vinou palestinců a ostatních arabských států, že Gazu nesebral Izrael palestincům, ale Egyptu. Že už mu ji chtěl i vrátit, ale Egypt přesně věděl, proč ji nechce zpátky, že kdo chtěl, ten si nový stát založil (Jordánsko) a že kdykoli, kdy Izrael získal nějaké území nad rámec rozdělení OSN, tak to bylo po válce, ve které byl napaden. Takže z toho plyne co? Že si za to palestinci mohou sami!

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

15. 1. 2009 10:25
Re: Pro Osa:

Kdo kryje, volí a podporuje takovou pakáž jakou je Hammás, tak se nemá čemu divit. Je to Hammás, který se skrývá za civilní obyvatelstvo, z veřejných budov dělá sklady munice, vozy humanitární a lékařské pomoci dlouhodobě používá k rozvozu zbraní a pak se diví, že taková označení Židé ignorují, je to on, kdo točí a ve své televizi vysílá oslavné ódy na sebevražedné atentátníky a neštítí se k tomu použít děti atd. atd. atd.

Takováhle pakáž si vskutku nezaslouži nic jiného. Nebo si myslíte něco jiného? To fakt sorry.

A to nejsem Žid, ateista jsem jako poleno, ale kdyby se ke mě kterýkoli soused choval tak jako zmíněná svoloč, tak neváhám ani minutu a jdu mu to také vysvětlit. Nebo mi snad uvedete pár příkladů o tom, jak Izrael z ničeho nic na někokho útočil? Vždyť to byly vždycky konflikty vyprovokované araby a ty Vaše spekulace a konspirační teorie na tom nic nezmění...

0 0
možnosti
C

Chocco

15. 1. 2009 8:57
K otazce "co je nadmerna reakce"

Tady je rozhovor s majorem Bloombergem z New Yorku k otazce , co se povazuje za nadmernou reakci , doporucuji!

http://blogs.jta.org/telegraph/article/2009/01/05/1002001/bloomberg-on-cnn

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

15. 1. 2009 9:01
Re: K otazce "co je nadmerna reakce"

Major = major = vojenská hodnost mezi kapitánem a podplukovníkem.

Mayor = starosta = Bloomderg ;-)

0 0
možnosti
C

Chocco

15. 1. 2009 8:53
Sunite

Dekuji zase za dobry clanek! Jinak k otazce vztahu sunitu vuci Izrael, (psal jste

"Sunité navíc stojí na straně Izraele a ta s nimi chytře spolupracuje"). S tima sunity je to zajimave. Sunite byvaji mirumilovnejsi a rozumnejsi. Nicmene, Hamas je sunit, a ma koreni v Egype, ktery je sunit. Iran je naopak shiit, ale podporuje Hamas, ktery je sunit. Iran take podporuje Hizbollah, ktery je shiit, a ktery nemuze Hamas, sunite, a vubec palestince citit. Hamas je sunit, a Fatah (PLO) - oba palestice - jsou sunite, ale Hamas PLO masakruje. Jeste na hlubsi uroven: Sunite maji Islam "uzavreneho", tj nesmi zmenit nic v nem. Naopak Shiite maji ho "otevreneho" a prave u shiitu je do budoucna vyssi pravdepodobnost , ze se zmeni, ponevadz zpusob, jak vidi Isam jim to umoznuje, coz u Sunitu tak neni.

0 0
možnosti
J

JD1

15. 1. 2009 11:35
Re: Sunite

Panu Daníčkovi děkuji za opět dobrý článek, a připojuji se pánovi s nickem Chocco - taky mi schází logika ve vztazích  šiitů, sunnitů a Palestinců resp. Izraele. Mohl byste prosím pane Daníčku k tomu něco víc? Dík. :-)

0 0
možnosti
VV

vaclav

15. 1. 2009 8:26
Politujme Židy ...

Politujme Židy , jsou už tím vražděním načisto unaveni ...chudáci...V

0 0
možnosti
MJ

osa

15. 1. 2009 0:26
odvaha politické mrtvoly 2

vše bylo jasné od začátku jasné od začátku, nemohlo to dopadnout jinak. Taková malá krvavá válka jako součást předvolební kampaně, jako součást strategie získání lepší vyjednávací pozice s novou US administrativou. To vše pod vedením politické mrtvoly která evidentně nemá co ztratit. Doufají snad izraelci, že si krev na rukou Izraele odnese Olmert do politického propadliště dějin? Neodnese, krev na rukou Izraele zůstane. V kombinaci s beznadějnou situací Palestinců bude plnit náborová střediska Hamasu. Přesně to Izrael potřebuje...  

0 0
možnosti
MB

kuttna

15. 1. 2009 0:28
Re: odvaha politické mrtvoly 2

Prosím Vás, nepsal jste před 20 lety úvodníky Rudého Práva? Ta podoba!

0 0
možnosti
MJ

osa

15. 1. 2009 0:10
odvaha politické mrtvoly

"Izraelská vláda se stala nejednotná v názoru na zastavení palby. Paní Livny chce zastavit palbu okamžitě, pan Barak soudí, že je třeba zastavit palbu na týden humanitární pomoci a pokud za týden Hammas nezastaví palbu a nedojde k dohodě, boje se obnoví znovu a Izrael vstoupí do třetího stupně. Premiér Olmert prosazuje pokračování bojů do úplného pádu Hammasu a obsazení Azy. Problém je, že i Izraelci se cítí unaveni." vše směřuje k naplnění Izraelských cílů: Hamas bude nejsilnější ve své historii, v očíh všech Palestinců se stane hrdiny a naděje na to, že mezi Palestinci Izraelská strana nalezne partnera pro rozumná jednání se výrazně zmenší. Tím že Izrael nebude mít partnera k jednání bude se mu lépe čelit mezinárodnímu tlaku na vyřešení konfliktu. Potichu bude moci pokračovat izolaci Palestinců od jejich půdy, budováním a rozšiřováním osad, které se stanou další trvalou překážkou míru ve Svaté zemi...

0 0
možnosti
MB

kuttna

15. 1. 2009 0:18
Re: odvaha politické mrtvoly

Fantazii máte. Ale taky zlé úmysly. Já stále doufám, že jednou budou Židé s Palestinci žít v míru. Nejdříve ale musí nějak odstavit až  zničit lidi jako jste možná, s odpuštěním, i Vy - plné nenávisti a zloby, vymýšlející záminky konfliktů.

0 0
možnosti
K

kion111

14. 1. 2009 23:44
Všichni levicoví, rudí, nazelenalí

pseudohumanističtí, demoliberální  cretiéni vyližte si (Y)!Rv

Naprostý souhlas s panem Daníčkem[>-]

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

14. 1. 2009 23:22
Díky

Díky!R^

0 0
možnosti
TVE

tučňák v exilu

14. 1. 2009 22:50
Tak pro dnešek

dobrou noc :-)

0 0
možnosti
SB

Stanislav_x

14. 1. 2009 22:52
Re: Tak pro dnešek

Dobrou a globálně studenou! ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.