Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LoginPoze

8. 1. 2009 12:09
Tenhle blog ale zcela jistě nepíše český lékař...

informace udávané v příspěvcích jsou spíše z pera vojenské propagandy Izraele a nechápu, proč se skrývají za nějakou zřejmě fiktivní osobu. Projevuje se velmi mizerná úroveň znalostí české gramatiky, především špatná interpunkce a neshoda podmětu s přísudkem. Pokud by vysokoškolsky vzdělaný člověk neznal tato pravidla z nejzákladnějších, degradovalo by ho to na pisálka se vzděláním nedokončené páté obecné. Pokud se nám však Izrael tímto způsobem snaží sdělit své stanovisko, nemám nic proti tomu (informace z druhé strany, jistě předem zatížené jistou mírou subjektivity, vždy vítám). Je však zbytečné to dělat natolik krkolomným způsobem... ;-)

0 0
možnosti

roddie

11. 1. 2009 21:25
Re: Tenhle blog ale zcela jistě nepíše český lékař...

Myslíš, že každý vysokoškolák musí být dobrý v češtině? Znám jich hned několik, co sekají mnohem brutálnější hrubky. Hold ne každý potřebuje k výkonu svého povolání perfektní znalost gramatiky.

0 0
možnosti

_Ufon_

5. 1. 2009 17:22
Útoky hackerů na IL weby

Nebyly by informace o útocích arabských hackerů na izraelské weby? Spousta je jich nedostupných. viz: http://eretz.cz/content/view/7654/41/

0 0
možnosti

jiri.fiala

5. 1. 2009 17:29
Re: Útoky hackerů na IL weby

to vypada na neolevicove uzivatele linuxu, ti jsou technicky neobycejne zdatni, bohuzel jejich levicove smysleni jim zatemnilo pohled na tento konflikt.

0 0
možnosti

jiri.fiala

5. 1. 2009 16:00
kassamy

mel bych dotaz k technologii techto strel. jsou li odpalovany z gazy do izraelskeho vnitrozemi i cca 40km, jak jsou navadeny? prostym vypoctem paliva v motoru a balistickou krivkou by toho moc nestrefily (predpokladam, ze i jestli je izrael urbanizovany jako cesko, zaujima plocha staveb v pomeru k ostatni pude jen par %, mozna ani to ne). nebo jsou odpalovana takova mracna raket, ze vetsina dopadne do pouste, v horsim pripade  nekde na parkoviste a jen minimum trefi budovu, natoz pak skolu?

0 0
možnosti

Ion Tichy

5. 1. 2009 16:31
Re: kassamy

Je to trochu jinak. Těch 40 km je maximální ohrožený prostor. A v tomto případě se nejedná o rakety Qassam. Jedná se o rakety pro ruský raketomet GRAD, nástupce slavných Kaťuší z II. WW. Jsou dodávány Iránem, kde se vyrábí jejich modifikované kopie. Jedná se o jednoduché rakety ráže 122 mm na tuhé pohoné hmoty. Jejich hmotnost je cca 70 kg. Účinný dostřel puvodních raket Grad byl 20 km, přesné údaje o upravených verzích nejsou spolehlivě dostupné. Je štěstí pro Izrael, že rozumnou přesnost mají při střelbě tak na 15 km, dál je to už spíš náhoda. Můj odhad (nekritizoivat :-)) je, že na těch 15 km se strefí do obdélníku 50 x 100 m. Raket má Hamas asi dost, odpalovacích zařízení naštěstí ne. Jsou totiž větší a není možné je rychle přemístit. Takže je po střelbě většinou Izraelský vrtulník najde a zničí. 

0 0
možnosti

velky bratr

5. 1. 2009 12:13
Kde je OSN a novinari? Izrael je vypovedel...

To vypada na vskutku nezavisly pohled.

Byl spravny utok na Hotel David? Budouci Izraelci prevleceni za araby odpalili civilisty zidovske, britske i arabske. Byl spravny utok na lod Patria? Budouci Iraelci potopili lod a zemrelo 250 jejich soukmenovcu.

Nejvetsi teroristicky utok, ktery kdy kdo planoval mel mit miliony obeti a cilem bylo povalecne nemecko. Shrnuto je to tady: http://eretz.cz/content/view/7337/43/

Ono to s tim terorismem neni tak jednoduche, i taticek Masaryk byl terorista - meli na to tenkrat pravo? Ve jmenu ceho? Proc jsou dnesni utoky nahlizeny jinak? Jen proto ze jsou vedeny proti nam?

0 0
možnosti

jiri.fiala

5. 1. 2009 17:07
Re: Kde je OSN a novinari? Izrael je vypovedel...

otraveni casti nemecka by nebyl teroristicky utok, ale pomsta za holocaust v pomeru 1:1

0 0
možnosti

Jeykob

5. 1. 2009 11:22
Nejvetsi...

....spojenci Hammasu?? OSN a ta raš reš ci jak se ta osoba a sympatizantka jmenuje.Pane Daníčku jste borec a Vaš glog hltám jako nejaky bestsseler. Objektivní a skvělé zpravodajství :-) Držím Vám palce

0 0
možnosti

Xcv

5. 1. 2009 11:17
Zprávy pro tu trotlini Reš jí pište přímo

na její blog na IdnesR^R^R^.

0 0
možnosti

Jofa

5. 1. 2009 10:57
také

děkuji za seriózní informace . To , co ve svém zpravodajství z Gazy předvádí české TV se nehodí ani na hnůj .

0 0
možnosti

AAZ

5. 1. 2009 10:55
Pavlínka Reš

dodává svým vystupováním lesk a slávu OSN!!! Velmi rozpačitá jsem byla nad jednáním OSN při genocidě ve Rwandě, kdy jednotky OSN nejen že nezasáhly, ale vyklidily pozice a nechaly Huty zabíjet Tutsie... Kanadský generál Roméo Dallaire, který jednotkám velel, chtěl později spáchat sebevraždu... OSN se později omluvila za nezasáhnutí u jedné z největších lidských katastrof po 2. světové válce... A co teď?

Je mi nesmírně líto každého zmařeného života (na všech frontách), nicméně Izrael má právo se bránit proti nesmiřitelnému násilí ze strany teroristické organizace Hammas, kdo v současné situaci zaručí, že Hammas dodrží další ujednání a na jak dlouho? Jestliže jejich životní doktrínou je zničení Izraele, asi tady bude někde nějaká chyba, ne?

0 0
možnosti

Jofa

5. 1. 2009 10:58
Re: Pavlínka Reš

dodává OSN leda tak kulové ...

0 0
možnosti

pidla

5. 1. 2009 10:04
Díky za informace.

0 0
možnosti

pepacz

5. 1. 2009 23:51
Re: Díky za informace.

Honzo máš pravdu R^

0 0
možnosti

Shiva Slave

5. 1. 2009 6:02
Bože ochranuj statečné izraelske vojáky

dekuji za super clanky konecne nejaky strizlivje pohled na vec IDF se ted nemuze zastavit musi pokracovat az do uplneho viteztvi a zniceni teroristicke organizace hamas. R^IDFR^VEUV[>-]V

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.