Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ing. Václave Klausi, omluvte se, nebo dokažte svá tvrzení.

Prezident Klaus několikrát tvdě napadl Gruzii USA a země ES v souvislosti s válkou v Gruzii a tohle je výzva, aby dokázal anebo odvolal svá tvrzení.

Podle mých zahraničních zdrojů, které bohužel nemohu jmenovat, byl Václav Klaus už za svého studia v USA výborným a velmi intligentném studentem a vzahraničí dosud žíje dostatek lidí, kteří si ho dodnes váží, jak za jeho fungování před revolucí, tak po revoluci.

V posledních letech a především v době, kdy zastává úřed prezidenta České republiky se Václav Klaus projevil řadou více než podivných přístupů a názorů. Já tohoto pána v zásadě znám asi tak podrobně jako prof. Švejnara tedy z tisku a z vyprávění a mohu usuzovat u obou pánů jen z vnějšího projevu. Z věcí které nemohu rozchodit, jsou jeho výroky z počátku devadesátých let o tom, že pan Klaus nezná špinavé peníze a to byl asi důvod že ČR je dodnes skvělou pračkou na kteroukoli měnu z kterékoli trestné činnosti,  že je jedno kolik bude bank, protože stejně zkrachují, a že ekonomiku není třeba řídit. Nejsem ekonom, ale jako podnikatel vím, že to jsou mírně řečeno nesmysly, které významě poškodily Česko. Například bez makroekonomického řízení by se ekonomiky kaitalistických států včetně USA rozpady  a nebylo by možné udržet spravedlivou ekonomickou soutěž.

S řadou jeho výroků a přístupů se prostě nedá souhlasit. Říci, a jedno v jakémkoli kontextu, že se nechá přivázat řetězem k bagru jen aby se nepostavila národní knihovna podle návrhu pana Kaplického je nedůstojné, jak úřadu západoevropského prezidenta, tak  i jeho samotného. Představte si, prosím, že by britská královna, president Sarkozy, anebo Angela Merkel řekli něco takového. Jistě pan Mečiar a jemu podobní jsou schopni i horších věcí, ale s těmi se nesrovnáváme, že? Navíc pak Klaus může rozhodnout , že jemu se to nelíbí, ale proč vnucuje svůj názor jiným. On je jeden z 10 milionů (v tomto případě ani nesmí býti více než občan). OK řekl jsi svůj názor, tak dej pokoj. Výbor nezávislých odborníků rozhodl, že to je vítězný návrh, tak se nemíchej do toho čemu nerozumíš. Navíc se vkusem jednotlivce, jakým beze sporu náš pan president je, se nedá dohadovat. V normální svobodné a demokratické zemi by se nikdo ani neodvážil se do toho míchat. Kdo jsou Klaus, Topolánek, Boem? Odborníci na Architekturu a kulturu? Houby! Rozumějí tomu jako koza petrželi a pletou se do věcí, o nichž nemají ani páru a radí mezinárodně uznávaným odborníkům. Trocha pokory by neškodila. Představte si prosím ře by se americký prezident, pletl do toho co se kde postaví. Tak dalo Chicago světu novou moderní bytovou architekturu. Ano, i váš byt je podle ní postaven. Dporučuji si o tom něco přečíst. Já mám na věc svů názor a nechám si ho pro sebe.

Například s Globálním oteplováním a postojem k ES bych s panem prezidentem Klausem všeobecně souhlasil, ale ne v podrobnostech. Není totiž pochyb, že se země otepluje, otázka je proč? Vůbec bych si nebyl jistý, že je to kvlůli skleníkovému efektu. Zábavné by bylo,kdybychom za deset let zjistili , že se matička Země globálně ochlazuje, a ti oteplovači by se to snažili zase vysvětlit skleníkovým efektem. Věc podle mne není tak jednoduchá. Já se na rozdíl od ostatních nebojím říci, že nevím jak to ve skutečnosti funguje. Člověk má právo nevědět. Jen pan prezident Klaus ví všechno.

S Gruzií je věc úplně jinak. Ověřoval jsem si podle časové posloupnosti události u několika zdrojů(*) a z různých nezávislých dat vyplývá, to co řekli už představitelé USA a ES. Osetinci od konce července provokovali a vyvolávali ozbrojené půtky a 8.8.2008 vystupňovali provokace a Gruzínci už nemohli neodpovědět. Vytahněte si prosím údaje z historie hledání. V té době bylo hlášených asi 12 mrtvých. Rusové téměř okamžitě přesunuli asi dvě divize což by mělo být 20 000 vojáků do Gruzie. Zde ze zdroje rozcházejí proto, že Rusko nevydalo zprávu o počtu vojáků a čísla se pohybují od 2500 do 10 000. To se nedá udělat za hodinu. Na takový přesun je jsou třeba týdny příprav. Zeptejte se našich generálů za jak dloho by byli schopni zmobilizovat, zorganizovat a přesunout tunelem! byt´ jen 5000  vojáků, včetně tanků a těžké techniky tak, aby to zvládli za pár hodi. Rusové to zvládli za pár hodin! Navíc si Rusové stěžují, že se nemohou za tak krátkou dobu stahnout. Na to jsou hned dvě vysvětlení :

1, Není možné bez přípravy přesunout takové množství vojáků a Rusové na tuto variantu nebyli připraveni. Naopak, invaze byla předem dobře připravena.

2, Rusové se snaží zakrýt masakr, oloupování civilistů a plenění v Osetii a v Gruzii.

Nejspíš obě možnosti jsou správné. Protože po ruském útoku už

 bylo hlášeno 1500 mrtvých a dnes to je kolem 2000.  Jsou důkazy reportérů MFD o olupování novinářů.

Zjímalo by mě odkud pan Klaus bere své informace a vyzývám ho tímto : Pane prezidente Klausi bud´zveřejněte své zdroje a dokažte svá tvrzení, nebo se veřejně omluvte, jak prezidentu Sakašvilimu, tak ostatním politikům snažícím se o vítězství svobody a spravedlnosti v této oblasti. Podotýkám, že chci vidět důvěryhodné, nezávislé zdroje a ne "masmedia" sloužící ruským vládcům.

(*)Mé zdroje :

BBC, CBS, CNN, MSNBC, The International Herald Tribune, The Times, The New York Times, The Wall Street Journal. Prošel jsem zajisté i další zdroje, ale tohle jsou ty hlavní.

Autor: Vladimir Danicek | úterý 19.8.2008 14:50 | karma článku: 21,78 | přečteno: 1750x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Umělá inteligence není umělá a už vůbec ne inteligence píseň a báseň pro Xavera

Ano, ano čtete dobře, umělá inteligence není v zásadě vůbec žádná inteligence a už vůbec ne umělá. Můj starší syn to trefně nazval „actual stupidity“, neboli skutečná blbost.

27.2.2024 v 20:00 | Karma: 15,35 | Přečteno: 1590x | Diskuse| Ostatní

Vladimir Danicek

Přepis rozhovoru mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem. Dojem z Vladimíra Putina.

Rozhovor mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem jsem si poslechl velmi důkladně. Dělal jsem si při tom samozřejmě poznámky a vzalo mi to asi tak půl dne. Motto. Já jsem vám to říkal. Zase měl Daníček pravdu jako vždycky.

19.2.2024 v 7:28 | Karma: 21,88 | Přečteno: 2915x | Osobní

Vladimir Danicek

Evropa dostane zemní plyn namísto z Ruska z Izraele

To že je Izrael jedna ze zemí, s dostatečnými zdroji zemního plynu je známá věc. Dosud si necháváme naše ložiska zemního plynu pro sebe.

10.3.2022 v 13:20 | Karma: 17,02 | Přečteno: 499x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Vítězem voleb je Vít Rakušan je premiérem a STAN Sestaví vládu

STAN Piráty nepotřebuje. Piráti jsou mrtvá strana. Bez Víta Rakušana nikdo vládu nesestaví. Proto by byl hloupý, pokud by nežádal křeslo premiéra. Musí jednat tvrdě a nelítostně.

10.10.2021 v 8:56 | Karma: 12,25 | Přečteno: 794x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Odkud je koncovka -ová (člověk nebo věc)

V době národního obrození byla vracena Čeština do česká kultury a byla provedena korekce jazyka Českého. Jména jako Kramerius, Dobrovský, Jungmann , Thám a další jsou všeobecně známa. Není potřeba rozvádět.

2.6.2021 v 10:04 | Karma: 14,71 | Přečteno: 1260x | Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  19:12

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.