Budeš nám chybět Waldíku, ale navždy zůstanou písničky

To jaké má člověk rád písničky, se pozná podle toho, co poslouchá v autě a co má na mobilu. Já už tam mám mnoho let i Waldemara Matušku.

Nějakých 28 písniček, jeho nejlepších hitů. Dodnes rád poslouchám  Slavíky z Madridu, Mám malý stan, nebo Tam za vodou. Waldu jsme hráli na táborech u ohně a měli ho rádi i moji rodiče. Tatík nikdy nezapomněl připomenout Evu Pilarovou a vzpomínal, že ho poprvé poznal ještě jako skláře, který foukal sklo.

Waldemar Matuška měl skvělý hlas, stejně jako jeho nezpomenutelná  pěvecká partnerka Eva Pilarová. On a Eva Pilarovábyl jedním z našich symbolů spojovaných se Semaforem, před rokem 69, stejně jako Šlitr a Suchý, nebo Šimek a Grosmanem. V 86 jsme měli radost, že jim to Walda ukázal a zůstal na západě. Tehdy vymazali jeho hlas ze znělky oblíbeného seriálu chalupáři, až si z toho začali dělat všichni legraci. Ale to už se blíži konec totality a po roce 89 jsem o něm skoro neslyšel. Ale jeho písničky poslouchám dosud.

Walda zůstal pro generaci našich rodičů a i pro mnohé z nás skvělým zpěvákem písniček spojených s obdobím před ruskou okupací a byl milou vzpomínkou na toto období v  temných sedmdesátých a osmdesátých létech. Pro mě má jeho tvorba vůni táboráků a prvních lásek, spaní pod širákem a toulek po Českém ráji a Jizerkách s kanadami na nohách a usárnou na zádech.

Mám pocit . že s Waldou odchází ta část minulosti, která se nikdy nevrátí, na jednu stranu je to tak dobře, na druhou stranu zůstávají nostalgické vzpomínky a fotky…

A písničky Waldemara Matušky.

Tak Waldo, ať je ti země lehká a věz, že budeš stále s námi ve svých nezapomenutelných písničkách.

A tady je jich pár i pro vás

 

Ach ta láska nebeská

Směs duetů Waldemara Matušky a Evy Pilarové

Tereza

Tak abyste to věděla

Kdyby tisíc klarinetů

Krystýnka

Slavíci z Madridu

Sbohem Lásko

 A tak dál nosíš po kapsách sny mládí

Couvá měsíc

Jí třešně zrály

Žít jen žít

Tisíc mil

Růže z Texasu

Autor: Vladimir Danicek | sobota 30.5.2009 22:00 | karma článku: 21,53 | přečteno: 2821x