Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Přepis rozhovoru mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem. Dojem z Vladimíra Putina.

Rozhovor mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem jsem si poslechl velmi důkladně. Dělal jsem si při tom samozřejmě poznámky a vzalo mi to asi tak půl dne.  Motto. Já jsem vám to říkal. Zase měl Daníček pravdu jako vždycky.

Místy tento rozhovor připomínal projevy bývalého Gottwaldova ministra školství a kultury Zdeňka Nejedlého, a místy připomínal rozhovor se sovětským odborníkem pro zemědělství Dmitrije Michajloviče Moskalenka, v roce 1963 v České televizi, který povídal o tom, jak Sověti podojili kozla.

Kliknutím na větu vyvoláte odkaz na zdroj.

Tento článek dnes poprvé diktuji s pomocí umělé inteligence, a tak mě to zatím moc nejde, ale časem se naučím diktovat dobře. Přece jenom diktovat sekretářce anebo diktovat umělé inteligenci jsou dvě různé věci.

Nebudu se zabývat tou první částí, kde asi v první půl hodině Putin vyprávěl svou verzi ruské a ukrajinské historie  včetně historie Evropy,  Polska a České republiky a nemám sílu na to, abych ho opravoval, to nechám odborníkům historikům. Ruskou ukrajinskou a evropskou historii znám samozřejmě dobře, ale nemyslím si, že ji umím na té úrovni jako odborníci na historii Ukrajiny a Ruska a nechtěl bych v tom udělat chyby.

Chci se věnovat tomu, že dle myšlení Putina, Polsko zavinilo útok Hitlera a obsazení Polska stejně tak, jako stejné myšlence o tom, že ze stejného důvodu v zásadě nemělo Rusko jinou možnost než obsadit Ukrajinu. (Jasně a vyvraždit půl Čečny a napadnout Gruzii taky hmm. úsudek hodný "genia" pozn. autora.) Odkaz na čas v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem (14:24).

To je vám taková drzost od Vladimíra Putina, že to až brzdí o mraky. Nebudu se vnořovat do historických souvislostí, ale tyto myšlenky přesně souzní s tím, co říkal Adolf Hitler a velmi mi to připomíná některé hlupáky a jejich drzou kritiku Karla Čapka a ostatních českých umělců a odpůrců nacismu, které obviňovali z toho, že zavinili útok Hitlera na Českou republiku, zabrání Sudet a vytvoření tzv protektorátu Čechy a Morava, kliknutím dojdete na odkaz.

A tím mě Putin opravdu no ale opravdu hodně naštval.

Připomínám, že Putin o zabrání Ukrajiny hovořil ještě do toho, než se stal prezidentem.  Zároveň s tím, byl jedním z hlavních propagátorům názoru že největší geopolitická katastrofa 90 let byl rozpad sovětského svazu. V návaznosti na to začal propagovat v konci 90 let a začátku nulových názory na Ukrajinu které známe dnes. Poté co se potom stal prezidentem a v zásadě i poté co byl ministerským předsedou a prezidentem byl Dimitrij Medveděv zkoušel reakce světového společenství na válku a genocidu v Čečně a posléze na útok na Gruzii. To byla příprava na pozdější napadení Ukrajiny. Já jsem tu krizi diskutoval ve svém článku v iDNES už v roce 2008 a nabídl jsem řešení, jak omezit a oslabit Putina tak aby si uvědomil, že tudy cesta nevede. Mé články jsou mnohdy humorné, ale je v tom samozřejmě základ velmi vážné obavy z toho, jak se Rusko bude vyvíjet. Historie mi dala za pravdu.

Dalším významným bodem rozhovoru s Tuckerem Carlsonem byly neustálé stížnosti a pláč Vladimíra Putina, jak jeho ,chudáka, a chudáka Rusko všichni podvádí a obelhávají a všechno nám slíbili, řekli nám, že to bude jinak, a nakonec nikdo nic nevyplnil a my jsme ti největší chudáci na planetě a jedli z našeho talířku a pili z našeho šálku a spali v naší postýlce a vůbec. 

A proto jsme neměli žádné jiné východisko než vyvraždit více než 100000 lidí v Čečensku napadnout Gruzii a napadnout Ukrajinu. Je to ubohé a nízké.  

A je to teda fakt psycho. 

Vladimír Putin tímto jenom vyjadřuje svoji slabost a neschopnost vést státní útvar jako je Rusko.  A to je přesně to, co Tucker Carlson nechtěl slyšet. Chtěl vidět tvrdého vůdce zlého chlapce na hřišti v zásadě partnera pro Trumpa a místo toho potkal ubohého starého dědečka, který brečí a mlátím nožičkama kolem sebe, bojí se smrti a bojuje, aby přežil ještě několik týdnů měsíců a možná let a tomu je ochoten obětovat všechny Rusy a všechny Ukrajince světa.

Určitě se snažil za tři dny zvítězit nad malou, slabou Ukrajinou. Zabrat její území a její přírodní zdroje, kterých není málo včetně získání její významné geopolitické polohy, ale padla kosa na kámen. Tuto válku určitě nevyhraje. Je možné, že ji také neprohraje. Ale to nebyl jeho cíl. Zdroj ruská propagandistka Margarita Simoňanová začátek války proti Ukrajině. A to už si najděte sami, nemám na to žaludek.

Putinovi je jasné to, že do historie už nikdy nevejde jako veliký a hrdý vůdce ruského lidu, ale jen jako někdo kdo udělal Rusku takové hrozné věci, které se nestaly už mnoho set let.  A ruský lid se ho bude snažit velmi rychle zapomenout.

Ale alespoň se prozatím Putin může cpát ústřicemi, kaviárem a šampaňským ze svých farem.

To poškození ruského národa není jen tím, že už umřelo půl milionu Rusů, alespoň podle informací zahraničního tisku, ale je to také psychické poškození a poškození hrdosti ruského národa, který z tohohle toho nemůže vyjít vítězně. Putin možná dočasně zvítězí, anebo oddálí svoji porážku. Ten, kdo ale prohraje, bude především ruský národ. O tom, kolik Rusů emigrovalo a dosud emigruje se snad nemá cenu ani bavit. Je vůbec otázkou, jestli se po Putinově válečném dobrodružství Rusko nerozpadne na jednotlivé menší státní celky.

V této souvislosti se s hrdostí musím dívat na české politiky jako je Václav Klaus anebo Miloš Zeman, kteří jsou i po své osmdesátce ztělesněním poltické mužnosti a zralosti, ale i například na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa kterému sice dělají veliké potíže, ale on bojuje a vítězí.

Ne že bych byl zastáncem Donalda Trumpa, to určitě nejsem, myslím si, že jeho doba už odešla, ale to, jak se brání a jak bojuje je opravdu epické a úctyhodné.

Putin hovořil také úplné nesmysly. Například, že mluvil s otcem Vladimíra Zelenského, který bojoval v 2 světové válce ještě předtím, než se narodil. Obviňoval Ameriku z výbuchů na plynovodu a poradil USA, aby se zabývaly svým dluhem, a ne Ruskem a podobně. Nemám sílu se zabývat všemi jeho lžemi polopravdami a neznalostmi, které pronášel při své řeči.

Na druhou stranu v rozhovoru bylo i pár pozitivních informací, kdy se ukázalo, že částečně rozumí BRICSu.

Vcelku to byl nudný rozhovor plný obvinění, stížností, nepřesností, jasných lží i výmluv. Podle některých komentátorů jedním z cílů tohoto rozhovoru bylo, použít ho, jako propagandistický, předvolební rozhovor, a dokonce ho uvést v kinech. Což se ovšem z důvodu formy projevu Vladimíra Putina a toho, jak vypadal v rozhovoru, nestalo.

Celý rozhovor je možné shlédnout na doméně Kremlu nebo Twitteru Tuckera Carlsona.

V záhlaví i na tomto místě tohoto textu je   český překlad celého znění rozhovoru.

Z těch mých článků čiší proroctví, až to mrazí. 

Gruzínsko česká souvislost - výzva pánum Topolánkovi a Paroubkovi - Blog iDNES.cz

Historie se vrací Gruzie a Cesko v letech 1938&1968 - Blog iDNES.cz

Rusko bylo donuceno prohrát válku s Gruzií - Blog iDNES.cz

V zimě se Putin ptá. Co jsi dělal v létě? A Zavře plyn. - Blog iDNES.cz

 

Autor: Vladimir Danicek | pondělí 19.2.2024 7:28 | karma článku: 21,88 | přečteno: 2915x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Umělá inteligence není umělá a už vůbec ne inteligence píseň a báseň pro Xavera

Ano, ano čtete dobře, umělá inteligence není v zásadě vůbec žádná inteligence a už vůbec ne umělá. Můj starší syn to trefně nazval „actual stupidity“, neboli skutečná blbost.

27.2.2024 v 20:00 | Karma: 15,35 | Přečteno: 1590x | Diskuse| Ostatní

Vladimir Danicek

Evropa dostane zemní plyn namísto z Ruska z Izraele

To že je Izrael jedna ze zemí, s dostatečnými zdroji zemního plynu je známá věc. Dosud si necháváme naše ložiska zemního plynu pro sebe.

10.3.2022 v 13:20 | Karma: 17,02 | Přečteno: 499x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Vítězem voleb je Vít Rakušan je premiérem a STAN Sestaví vládu

STAN Piráty nepotřebuje. Piráti jsou mrtvá strana. Bez Víta Rakušana nikdo vládu nesestaví. Proto by byl hloupý, pokud by nežádal křeslo premiéra. Musí jednat tvrdě a nelítostně.

10.10.2021 v 8:56 | Karma: 12,25 | Přečteno: 794x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Odkud je koncovka -ová (člověk nebo věc)

V době národního obrození byla vracena Čeština do česká kultury a byla provedena korekce jazyka Českého. Jména jako Kramerius, Dobrovský, Jungmann , Thám a další jsou všeobecně známa. Není potřeba rozvádět.

2.6.2021 v 10:04 | Karma: 14,71 | Přečteno: 1260x | Společnost

Vladimir Danicek

50 % muslimů očkováno proti Covidu. A kde je Evropa?

Jistě jedná se jen o izraelské muslimy, kteří společně s ostatními náboženskými menšinami kapku méně spolupracují. A tak, když většina populace dochází k 70 procentům oni mají zatím jen procent padesát. Ale i tak je to super.

31.1.2021 v 10:56 | Karma: 21,81 | Přečteno: 759x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.