Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Operace " Lité Olovo " Jednostranné zastavení palby díl 28

Izraelská vláda rozhodne dnes večer o jednostranném zastavení palby. Armáda je v postaveních hluboko v Aze, prakticky celé území je obsazeno. Pokud palbu zastaví také Hammas, bude udržován klid zbraní do doby dokud nebude palba obnovena ze strany Hammasu. Jedná se o plnění dohody s USA, Evropskou unií a Egyptem.

 

Na uskutečnění zastavení palby je zhruba 21 milionů názorů podle rovnice : "Jeden Izraelec jeden názor, dva Izraelci šest názorů". Jak to počítám, vychází mi u přibliáně sedmi milionů Izraelců (nebudeme malicherní a nabudeme se hádat o každou duši) 21 milonů názorů.

Dominují tomu dva hlavní názory. Část která je pro, argumentuje, že Izrael musí ukázat světu dobrou vůli a dokázat, že útočníci jsou Palestinci. Druhá část a já argumentujeme, že je to hloupost, je třeba jim vyprášit kožich, vyčistit Azu od nacistů a ostatní zatknout. Pro ty, kteří trvají na navrácení Gilada Šalíta, je to lepší, protože provedeme výměnu zajatců jeden za 10 tisíc. Kdo by ty Palestince ve vězení taky živil. Třešničky na dortu si mohou Izraelci nechat v base. Výhodu, kterou Izrael má, by mohla ztratit. Vzhledem k pupeční šňůře mezi Bílým domem a Jeruzalémem se obávám, že bude v rámci "dohody" mezi Izraelem a USA uskutečněna první varianta. Pikantní je, že dohoda, kterou podepsaly "Cipi" s "Condy" bude závazná i pro Hilarry a Obamu.

Na Izraelcích se mi líbí to, že dělají přesný opak toho, za co kritizuji Eduarda Benše a Jana Masaryka, kteří postoupili Československo Hitlerovi a posléze předali Stalinovi, jen kvůli své ustrašenosti. Oba to nakonec stálo život. Podle toho co jsem nastudoval o TG Masarykovi, jsem si skoro jist, že by se Masaryk choval jako Izraelci po roce 1947. Vrátím se k tomu jindy, jen malá otázka, opravdu jste si jisti, že víte, jak vzniklo Československo? Na to je třeba si přečíst trochu více než Wikipedii.  

V jižním, Izraeli demonstrovali palestinci s fotografiemi palestinskách dětí z Azy s proslovy jako: "My jsme se našimi bratry z Azy". A podobně. Pořád radím Izraelcům vzít si příklad z jediného kladného kroku prezidenta Beneše v poválečném Československu a přání jim splnit. Každý Palestinec, který se ztotožňuje s teroristy si vezme kufr s padesáti kilogramy, toho co je mu nejdražší, několik zápalnách bomb, kalšnikov, výbušný opasek a podobně a vydá se po svých do Azy, nebo třeba ke všem čertům.

V Aze jsou také sebevražedně atentátnice, které útočí vlastními těly s granátem v jedné ruce a s koránem v ruce druhé. Izraelská armáda prohlásila, že se neomlová za zabíjení civilistů, ale současně s tím prohlašuje, že se snaží nezabíjet neozbrojené civilisty. Nadruhou stranu pokud si někdo tak silně přeje stát se šahídem, tak proč mu to nesplnit, že?

Hammas bobardoval jižní Izrael především v době klidu zbraní, to proto, že v době kdy jsou boje nemá tuto možnost. Asi 80% Raket dopadlo v době příměří. Hammas prohlásil, že pokud Izrael přijme klid zbraní, bude to vítězství Hammasu a Hammas bude pokračovat v ostřelování Izraele. Dále Hammas prohlásil, že propustí Gilada Šalíta, jen za propuštění těžkých zločinců, což je asi několik set vrahů s rukama od kve (mnozí řeknou propaganda, ale to je fakt, co se dá dělat). Izraelci jsou ochotni za propuštění Šalíta otevřít přechody pro všechno zboží, kromě zbraní.

Francie, Itálie, Německo a Británie každý zvlášť a všichni dohromady vyjádřily podporu a ocenění, námaze Izraele a Egypta za dosažení smlouvy o ukončení bojů a dosažení, trvalého míru v oblasti. Británie nabídla využití Britské královské flotily na  pomoc pro zamezení pašování zbraní.

Írán si pěkně naběhl. Francouzký prezident konečně pochopil, kdo jsou Íránci. Na zprávu, že Írán bude mít do tří let, jaderné zbraně a rakety, ketré doletí do Evropy, prohlási, že Írán se bude muset rozhodnou mezi odzbrojením a válkou se světovým společenstvím. To je dobrá zpráva. Hammas dokázal, že Evropa prohlédla. Inu, kozel zahradníkem.

Já nevím, jestli všichni chápou k čemu Írán pořebuje jaderné zbraně. Nejde o to, že je může poslat na Evropu, kdy bude chtít. Jde o to, že může vydírat Evropu, kdy bude chtít a to tím nejbrutálnějším způsobem. "Buď předáte vládu v Česku muslimům, nebo vám tam hodíme atomovku".

Já se opravdu obávám, že se tady může najít dostatek bezpohlavních Benešů, kteří by na to přistoupili. Zlu se nesmí ustupovat. V tomto má pravdu Putin, který řekl: " My s teroristy nejednáme, my je zabíjíme". To je třeba si od Rusů osvojit, v tom mají staleté zkušenosti a mají skutečně pravdu. Izraelci se to i při svě smířlivosti, naučili velmi pěkně.

Včera se střílelo z palestinské školy OSN a z domu lékaře, který pracuje v Izraeli. Izraelská armáda palbu opětovala, školu i dům zasála. Byly oběti na životech.

Autor: Vladimir Danicek | sobota 17.1.2009 20:05 | karma článku: 39,05 | přečteno: 2660x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Umělá inteligence není umělá a už vůbec ne inteligence píseň a báseň pro Xavera

Ano, ano čtete dobře, umělá inteligence není v zásadě vůbec žádná inteligence a už vůbec ne umělá. Můj starší syn to trefně nazval „actual stupidity“, neboli skutečná blbost.

27.2.2024 v 20:00 | Karma: 15,35 | Přečteno: 1576x | Diskuse| Ostatní

Vladimir Danicek

Přepis rozhovoru mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem. Dojem z Vladimíra Putina.

Rozhovor mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem jsem si poslechl velmi důkladně. Dělal jsem si při tom samozřejmě poznámky a vzalo mi to asi tak půl dne. Motto. Já jsem vám to říkal. Zase měl Daníček pravdu jako vždycky.

19.2.2024 v 7:28 | Karma: 21,88 | Přečteno: 2914x | Osobní

Vladimir Danicek

Evropa dostane zemní plyn namísto z Ruska z Izraele

To že je Izrael jedna ze zemí, s dostatečnými zdroji zemního plynu je známá věc. Dosud si necháváme naše ložiska zemního plynu pro sebe.

10.3.2022 v 13:20 | Karma: 17,02 | Přečteno: 499x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Vítězem voleb je Vít Rakušan je premiérem a STAN Sestaví vládu

STAN Piráty nepotřebuje. Piráti jsou mrtvá strana. Bez Víta Rakušana nikdo vládu nesestaví. Proto by byl hloupý, pokud by nežádal křeslo premiéra. Musí jednat tvrdě a nelítostně.

10.10.2021 v 8:56 | Karma: 12,25 | Přečteno: 794x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Odkud je koncovka -ová (člověk nebo věc)

V době národního obrození byla vracena Čeština do česká kultury a byla provedena korekce jazyka Českého. Jména jako Kramerius, Dobrovský, Jungmann , Thám a další jsou všeobecně známa. Není potřeba rozvádět.

2.6.2021 v 10:04 | Karma: 14,71 | Přečteno: 1260x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Znepokojivá čísla. Každý druhý Alžířan žijící v Německu je podezřelý ze zločinu

23. dubna 2024  14:18

Premium Německé úřady zveřejnily znepokojivé kriminální statistiky: podle nich tvoří podezřelé z trestných...

Pošli peníze pro hladové děti, máš 5 sekund, vydírali muže kvůli erotickému videu

23. dubna 2024  14:15

Policisté na Ostravsku vyšetřují případ, kdy se obětí internetových vyděračů stal invalidní...

Meningokok zabil malé dítě. Zvažte očkování, vakcínu hradí stát, radí odborníci

23. dubna 2024  14:12

Smrtící meningokoková bakterie, které podlehne každý desátý nakažený, se od covidu objevuje v Česku...

Problémy ve zdravotnictví se nevyřeší dalším přidáváním peněz, míní premiér

23. dubna 2024  14:02

Problémy českého zdravotnictví se podle premiéra Petra Fialy (ODS) nevyřeší jen dalším přidáváním...

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.