Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Operace " Lité Olovo " Írán je všude. Jeho cíle a úspěchy díl21

Ajatoláh Chamenaí včera prohlásil, Irán má dvě děti Hisballah a Hammas a my je neopustíme. Tak vypadá vliv Iránu na blízkém východě. Protože tento seriál z války na blízkém východě, mohli jste si už ověřit, že moje předpovědí se většinou plní. Bohužel. 

Neslaná a nemastná rezoluce OSN, která je navíc bezzubá a nemá mechanismy jak dosahnout svých závěrů, byla okamžitě odmítnuta všemi pluky Hammasu. Izrael důsledně dodržela klid zbraní mezi 12 a 15 hodinou. Tento klid byl porušen Hammasem, který v té době ostřeloval přechod, kterým byla dodávána humanitární pomoc. Izraelská vláda po souhlasu právníků mezinárodního práva ohlásila, že vzhledem k porušení rezoluce 1860, ze strany Hammasu se ani ona se tím pádem necítí povinna dále rezoluci dodržet a boje se vrátily. Je nám jasně jak to přeložit. Zastavení bojů nikdo nechtěl. Hammas nadále doufá, že neprohraje a udrží si pozici v Aze s otevřenými nekontrolovanými přechody. Také Izrael nedosáhla svých cílů, viz díl 19.

Olmert, navíc už před porušením příměří ze strany Hammasu ohlásil, že Izrael operaci rozšíří. Po odmítnutí rezoluce ze strany Hammasu bylo rozšíření operace odsouhlaseno vládou. Vojáci zatím vyčkávají na hranicích. Je vidět, že ani izraelská vláda, ani vedení armády se do rozšíření operace a vstupu záložníků do Azy nechce. 

Probíhají horečné rozhovory mezi Izraelem, Francií, Egyptem a Tureckem. Německo posílá do oblasti odborníky na zajištění bezpečnosti hraničních přechodů a vyloučení pašování zbraní. Angela Merkel vyjádřila plnou podporu Izraeli. Cílem je dosáhnout uzavření hranic pro pašování zbraní a rozmístění zahraničních pozorovatelů, kteří by vyměnili izraelské vojáky. Možná dobrá šance pro Česko?

Syrský deník Al Khayat napsal, že rezoluce OSN 1860 je velikým zklamáním, protože je bezzubá a nemá prostředky k realizaci a navíc neumožňuje pokračování vlády Hammasu a otevření přechodů. 
Pokud Izrael vstoupí masivně a velkými jednotkami do Azy bude to boj na několik měsíců, jejímž cílem bude vyčistit Azu od teroristů a zbraní a nebude už cesta zpět. Není se co divit, že by Izraelci uvítali skončení bojů.

Izraelci dali najevo (mezi jiným také radě bezpečnosti OSN), že mají zájem o uskutečnění Egyptsko - francouzské iniciativy a jsou ochotni počkat s pokračováním ofenzívy. Hammas ukázal první známky nalomení a prohlásil, že je připraven hovořit o egyptské iniciativě a vyslal dvě delegace do Káhiry. Navíc dnes byl ze strany Hammasu, kdy neporušil, humanitární klid zbraní.

Izraelská veřejnost prostřednictvím tisku vyjádřila nespokojenost s přílišným počtem obětí na palestinské straně. Prohlásili, že z citového hlediska nemají radost z množství obětí, ale po sedmi letech pokusů o vyjednávání z rozumového hlediska není na výběr a v Izraeli je vůle snížit civilní oběti v Aze na minimum. To se projevuje do té míry, že jednotky v Aze neprovádějí zničení cíle, pokud má příliš mnoho civilních lidských štítů. V okamžiku kdy je pozorováno, že cíl je sám, zabijí jej. Izrael investuje ohromné množství sil prostředků do humanitární pomoci. 

V době klidu zbraní rozšířila izraelská armáda letáky s ohlášením, že operace se bude rozšiřovat a tlak postupně zvětšovat. Názory na rozšíření letáků berou v úvahu, že možná jde o psychologický tlak na Hammas. 

Izrael dnes zabila hlavního vývojového inženýra raketových zbraní Hammasu. Navíc se dnes začal snižovat počet raket střílených na Izrael.


Autor: Vladimir Danicek | sobota 10.1.2009 17:10 | karma článku: 38,87 | přečteno: 3044x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Umělá inteligence není umělá a už vůbec ne inteligence píseň a báseň pro Xavera

Ano, ano čtete dobře, umělá inteligence není v zásadě vůbec žádná inteligence a už vůbec ne umělá. Můj starší syn to trefně nazval „actual stupidity“, neboli skutečná blbost.

27.2.2024 v 20:00 | Karma: 15,35 | Přečteno: 1576x | Diskuse| Ostatní

Vladimir Danicek

Přepis rozhovoru mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem. Dojem z Vladimíra Putina.

Rozhovor mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem jsem si poslechl velmi důkladně. Dělal jsem si při tom samozřejmě poznámky a vzalo mi to asi tak půl dne. Motto. Já jsem vám to říkal. Zase měl Daníček pravdu jako vždycky.

19.2.2024 v 7:28 | Karma: 21,88 | Přečteno: 2914x | Osobní

Vladimir Danicek

Evropa dostane zemní plyn namísto z Ruska z Izraele

To že je Izrael jedna ze zemí, s dostatečnými zdroji zemního plynu je známá věc. Dosud si necháváme naše ložiska zemního plynu pro sebe.

10.3.2022 v 13:20 | Karma: 17,02 | Přečteno: 499x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Vítězem voleb je Vít Rakušan je premiérem a STAN Sestaví vládu

STAN Piráty nepotřebuje. Piráti jsou mrtvá strana. Bez Víta Rakušana nikdo vládu nesestaví. Proto by byl hloupý, pokud by nežádal křeslo premiéra. Musí jednat tvrdě a nelítostně.

10.10.2021 v 8:56 | Karma: 12,25 | Přečteno: 794x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Odkud je koncovka -ová (člověk nebo věc)

V době národního obrození byla vracena Čeština do česká kultury a byla provedena korekce jazyka Českého. Jména jako Kramerius, Dobrovský, Jungmann , Thám a další jsou všeobecně známa. Není potřeba rozvádět.

2.6.2021 v 10:04 | Karma: 14,71 | Přečteno: 1260x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:25

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

„Musím přemýšlet.“ Španělský premiér zvažuje demisi kvůli vyšetřování své ženy

25. dubna 2024  9:21

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu večer uvedl, že zvažuje rezignaci v souvislosti se...

ANO napadlo u Ústavního soudu změny u stavebního spoření. Vadí mu i zpětná účinnost

25. dubna 2024  9:17

Opoziční hnutí ANO napadlo u Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.