Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O Šloufovi Weigleovi, Lngerovi aneb o podivuhodných náhodách ODS.

Jako lékař nevěřím na náhody, náhody jsou totiž velmi řídké a pokud se objeví dvě anebo více, je naší povinností se pokusit najít zákonitosti, což se ne vždy povede. V medicíně zvláště.

Před volbami v roce 2006 jsem si myslel že sociální demokraté přijdou 5 dní před volbami s nějakým zvláštním objevením korupce ze strany ODS a vyhrají tím volby. Velmi mě překvapilo, že se tak nestalo. Je třeba říci, že toto je oblíbený, i když trochu otřepaný trik na západ od našich hranic, na který dnes už žádný volič neskočí, ale v Česku je je to trik dosud neotřelý. K mému velkému překvapení se objevil pan plukovník Kubice a spolu s kolegou Langerem ukázali kolegovi Rathovi jak se dělá politika. Nakonec byl pan plukovník Kubice vyhozen, což se také dalo očekávat nebo´t „revoluce pojídá své děti", jak říká rčení staré  několik set let (ostaně, zajímalo by mě, kdo je autorem - je to z nějakého 17 století, myslím). Jistě, bláhový nemohl čekat nějaká slova díků.  Pan poslanec (dále jen p.)  Paroubek tehdy neunesl tíhu prohry a prostě mu vytekly nervy, čímž jen dokázal nedostatek zkušenosti. Pokud by si totiž dal poradit od jeho kolegů v Socdem ve světě věděl by, že se to dalo očekávat, byl by připraven a možná také vyhrál. V politice se tomu říká spin a živí se tím celé armády právníků. Popravdě bylo mi tehdy opravdu pana p. Paroubka líto a od té doby je pro mě čestný muž a šlechtic ;o). Z mého pohledu je to třeba brát sportovně, ODS byla lepší, je třeba popřát vítězi a příště si dát pozor, a jede se dál.

Pan p. Paroubek je ale dosti nepoučitelný, a tak on i český tisk dojeli na Pét'u - á vy nevíte kdo je Pét'a J? Pét'a je/byl? starosta Socdemv Budišově,  na kterého se : světe div se!!! Zrovna několik dní před volbami do senátu a do obecních zastupitelstev objevilo, že kradl dotace a skýmže? Jak jinak - s bývalým členem Socdem. Toto jistě již nikoho nepřekvapí. Znovu, jaká to náhoda něco se objeví na Socdem těsně před volbami.  A tisk i s Dnes jim to sežral i s navijákem. Dnes samozřejmě nikdo po starostovi Pét'ovi ani nevzdechne a Doležal byl ošičtěn od viny pro nedostatek důkazů. Ne že by ten Doležal nebyl darebák k pohledání, ale víte jak to je „on je srdcař" J.

Je úplně jedno jak to bylo, je jasné, že se jedná o politickou hru, ve které se těsně před volbami tahají různé špinavosti na stranu protivníka (a posílají kulky poštou) a mě je líto těch najivků v parlamentu kteří to nechápou a ani se nebrání. Je jedno jestli se jmenují Tlustý,  Bursík nebo Paroubek. Pan p. Paroubek se v poslední době zlepšil a já se jen bavím nad souboji kolegy p. Ratha s panem p. Topolánkem.  

Ale popojedem. Pan Šlouf se tajně sešel p. Weiglem.

Nazvěme prosím dítě pravým jménem - vysvětlení této situace je jsou pouze dvě! 1. pan prezident Klaus podvádí nebot' poslal svého kancléře vyjednávat o lovení dušiček pro sebe (Šlouf = vodník) nebo 2.  pan prezident má Alzheimrovu nemoc a neví co dělá jeho kancléř. Obojí mi s dovolením připadá jak vystřižené z komedie o císařovu pekaři, přičemž, aby nebylo pochyb prezident Klaus je ten císař. Jak pan Šlouf přiznal, L s panem Weiglem si nepovídali pohádky ovčí babičky, ale řešili problém jak ulovit panu Klausovi co nejvíce hlasů. S dovolením je mi jedno jestli  pan prezident Klaus podvádí, nebo jestli neví co se mu dějě na Hradě. V obou případech by měl buď vysvětlit celou situaci jasně vysvětlit, nebo odstoupit. V každém přípdě tato situace není únosná a důstojná prezidenta západního vyspělého demokratického státu, protože tento způsob vedení politiky je hodný tak pana Putina v Rusku nebo Juščenka na Ukrajině - kterého jak známo otrávili, aby nemohl kandidovat, a to mu přineslo vítězství. Proto! si myslím že pan prezident Klaus není důstojným prezidentským kandidátem, hodným tohoto úřadu. Vzpomeńte si prosím na aféru Watergate, po které prezident Nixon odstoupil.

Do toho samého koše patří kulky v poslanecké poště před volbami - oj, jaká to náhoda zrovna volitelům prezidenta Klause. Z důvodu náhod v minulosti mi dovolte předpokládat tři věci, určitě to není náhoda, zase v tom má prsty kolega Langer a je to zase útok na ČSSD jako už dvakrát v minulosti. Je možné že ne, ale pokud tomu tak není měl by se kolega Langer sakra postarat aby se celá aféra vysvětlila. A to i přes praktické rozpuštění a zničení ÚOOZ, pokud by se něco takového stalo například v Izraeli celá policie by byla na nohou a ministr vnitra by osobně dohlížel na to, aby odesílatel byl co nejdříve za katrem. To je totiž bezpříkladné narušení všech hranic demokracie. Dnes kulky v poště,  a co zítra - zastřelí poslance?  Jsou hranice za které se nesmí. Chtěl bych také vidět co by v takovéto situaci dělala například FBI a ministr vnitra USA. Navíc si myslím, že by se ktomu měli vyjádřit oba! prezidenští kandidáti a odsoudit vyhrožování členům senátu a sněmu(?) ČR. Pánové prostě přeháníte legrace dávno skončila L.

A popojedem. Vodník pan Šlouf se sešel s paní Veseckou.

Dovolte mi hádat kdo je ve vládě nejzranitelnější - ano máte pravdu - lidovci. Bratr p. Čunek byl totiž zcela nedávno za velmi neprůhledných a podivných okolností osvobozen prokuraturou  od nejrůznějších ovinnění, za která byl předtím obviněn policií ČR a která zde pro jejich všeobecnou známost nemusím rozebírat. Já se ptám a jen ptám, odpovězte si sami. Je možné, že pan Šlouf mluvil s paní Veseckou o tom jak zatlačit na lidovce? Je možné, že řekne lidovcům : „když nebudete volit Klauze pošleme bratra Čunka BRUČET"? Pak by se nám kruh uzavřel a možná by to mohlo být vysvětlení oné talemné věty kolegy Langera i tajemného setkání kancléře Weigla.

Jistě je to jenom hypotéza a já věřím že to není pravda a česká politika tak hluboko neklesla. Vězte, že to je splátka za neprůhlednou politiku a nedostatek pilířů demokracie.

Navíc lidovci chtějí restituce. Zde bych chtěl říci, že svůj majetek stejně nakonec dostanou, protože nikdo o něj nemá zájem a je potřeba ho spravovat a kdo by na to měl peníze, že? Podle mě by měli dostat, jak majetek, tak možnost a povinnost ho spravovat.

Jisté je jen jedno, pokud chceme dohlédnou na demokratické volby prezidenta, je nutné provést volbu veřejnou, protože fakta jsou také skutečnosti (jak by řekl klasik)! A kromě pár hypotéz jsme se bavili o skutečnosnech, že?

Ještě něco, nikdy jsem nebyl a nebudu volič ani levice ani ČSSD a prosím naše politiky nedělejte z nás hlupáky, potkáme se u volebJ.

Autor: Vladimir Danicek | středa 13.2.2008 17:23 | karma článku: 19,07 | přečteno: 1484x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Umělá inteligence není umělá a už vůbec ne inteligence píseň a báseň pro Xavera

Ano, ano čtete dobře, umělá inteligence není v zásadě vůbec žádná inteligence a už vůbec ne umělá. Můj starší syn to trefně nazval „actual stupidity“, neboli skutečná blbost.

27.2.2024 v 20:00 | Karma: 15,35 | Přečteno: 1576x | Diskuse| Ostatní

Vladimir Danicek

Přepis rozhovoru mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem. Dojem z Vladimíra Putina.

Rozhovor mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem jsem si poslechl velmi důkladně. Dělal jsem si při tom samozřejmě poznámky a vzalo mi to asi tak půl dne. Motto. Já jsem vám to říkal. Zase měl Daníček pravdu jako vždycky.

19.2.2024 v 7:28 | Karma: 21,88 | Přečteno: 2914x | Osobní

Vladimir Danicek

Evropa dostane zemní plyn namísto z Ruska z Izraele

To že je Izrael jedna ze zemí, s dostatečnými zdroji zemního plynu je známá věc. Dosud si necháváme naše ložiska zemního plynu pro sebe.

10.3.2022 v 13:20 | Karma: 17,02 | Přečteno: 499x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Vítězem voleb je Vít Rakušan je premiérem a STAN Sestaví vládu

STAN Piráty nepotřebuje. Piráti jsou mrtvá strana. Bez Víta Rakušana nikdo vládu nesestaví. Proto by byl hloupý, pokud by nežádal křeslo premiéra. Musí jednat tvrdě a nelítostně.

10.10.2021 v 8:56 | Karma: 12,25 | Přečteno: 794x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Odkud je koncovka -ová (člověk nebo věc)

V době národního obrození byla vracena Čeština do česká kultury a byla provedena korekce jazyka Českého. Jména jako Kramerius, Dobrovský, Jungmann , Thám a další jsou všeobecně známa. Není potřeba rozvádět.

2.6.2021 v 10:04 | Karma: 14,71 | Přečteno: 1260x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

VIDEO: Londýnem běhali splašení královští koně. Vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  13:27

Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout....

Bezvýhradně plnily jeho instrukce, uvedl znalec o ženách, které zabily vůdce sekty

24. dubna 2024  13:23

Zubařka, která společně s tělocvikářkou v důchodu Irenou Stejskalovou usmrtila vůdce kutnohorské...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.